MENY


Nya ägare satsar stort på Älvstagården

Heidi Hoho-Gollut och Christophe Gollut lämnade hemlandet Schweiz för att bosätta sig i Nordanstig. Nu är de nya ägare till fastigheten Älvstagården i Jättendal och satsar stort på evenemang och stuguthyrning.

Heidi och Christophe har bestämt sig för att göra en rejäl satsning på verksamheten. De är mitt uppe i ett intensivt arbete med att rusta upp båda stugor och huvudbyggnad. Tanken är att stugorna ska gå att hyra redan från påsk. I huvudbyggnaden kommer det att serveras frukost och lagom till att värmen kommer ska det förhoppningsvis finnas en stor terrass.

Stor lokal för uthyrning

Den stora lokalen i huvudbyggnaden kommer vara tillgänglig att hyra för evenemang och Heidi och Christophe ser många möjligheter att vidareutveckla verksamheten. Till exempel skulle logen kunna vinterbonas och användas till aktiviteter året runt.

Älvstagården i Jättendal besöktes den 30 mars 2022 av näringslivsutvecklare Tomas Ahlström. I samband med besöket anordnades även ett koordinerat möte med handläggare och tillsynsfunktioner som berör Älvstagårdens verksamhet. Näringslivskontorets viktigaste uppdrag är att vara en dörr in för företag. Vi förmedlar gärna kontakter och samordnar möten utifrån varje företags specifika behov.

Bilden visar en kvinna och en man som står framför ett äldre trähus.

För mer information

Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare
0652-361 69, tomas.ahlstrom@nordanstig.se