MENY


Näringslivschefen lär känna företagen

En viktig del av uppdraget som näringslivschef i en kommun är att känna det lokala näringslivet. Mia Järliden började arbeta som näringslivschef i juni och har sedan dess hunnit besöka ett antal av de drygt 1000 företag som finns i vår kommun.

– Genom att besöka företag inom olika branscher får jag en bättre bild av hur företagen tycker att det är att vara verksamma här, säger Mia Järliden. Jag lyssnar och ställer många frågor!

Under sommaren har Mia bland annat hunnit besöka Hälsingesylt och Rödmyrans handelsträdgård i Östergrängsjö och Nya Snickerifabriken i Jättendal.

Trapptillverkning i Jättendal

Björn Belin är den fjärde generationen som driver Nya Snickerifabriken i Jättendal. När Björns farfars far startade verksamheten bestod tillverkningen av dörrar och fönster, men sedan började man tillverka trappor istället. Idag har Nya Snickerifabriken fyra anställda och ska rekrytera ytterligare en person, men det är inte helt enkelt att hitta arbetskraft med rätt kompetens.

Björns mål är att öka produktionen av trappor och förnya delar av maskinparken. Han har både spännande produktidéer och tankar om samarbeten framåt.

Pandemin har delvis varit positiv för företaget eftersom många renoverat hemma och beställt nya måttanpassade trappor.

Bilden visar två män som visar upp en nysnickrad trappa.

Snickaren Fredrik Schunnesson till vänster och till höger Björn Belin som driver Nya Snickerifabriken.

Bilden visar en kvinna som håller i en stor burk med lingonsylt.

Lisa Östman driver Hälsingesylt AB.

Bilden visar en man som står framför planteringar och ett växthus.

Emil Elmqvist driver Rödmyran Handelsträdgård och lantbruk.

För mer information

Mia Järliden, näringslivschef
0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se