MENY


Solklart hållbart i satsning på smarta tak

Förutom att bygga allt från altaner till hela hus satsar Leax Bygg i Jättendal på plåttak med inbyggda solceller. I somras kom några nyfikna politiker och tjänstepersoner på företagsbesök för att se den smarta lösningen.

Företagsbesök är en viktig del i arbetet för ett bättre näringslivsklimat i vår kommun. I somras var det dags att träffa Leax Bygg i Jättendal och entreprenören och snickaren Lars Brusell som visade sin satsning på solcellstak.

Med stor nyfikenhet fick kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg, ledningsutskottets ordförande Stig Eng, kommunchef Erik Hedlund och näringslivschef Mia Järliden ta del av Leax Byggs satsning på integrerade solceller i plåttak.

Det energismarta taket ser precis ut som ett vanligt plåttak, men har inbyggda solceller. Det blev ett mycket intressant besök med fokus på en hållbar framtid.

Lars Brusell berättade om hur Leax Bygg arbetar med soltak tillsammans med takläggare och att de helst ser att de får komma in tidigt i projekteringen av nybyggen.

Att engagemanget för att skapa möjligheter för soltak på villor, fritidshus, carportar och attefallshus är stort går inte att ta miste på. Och att Leax Bygg tycker att hållbarhet är en viktig fråga är solklart!

Stig Eng inspekterar en lös takplåt inne i Leax Byggs verkstad. Ägaren Lars Brusell förklarar.
Fyra män inspekterar ett soltak monterat på en vit mindre byggnad.

För mer information

Mia Järliden, näringslivschef
0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se