MENY


Grönska och blommande pister

Det är en varm dag i juni, ingen snö och inga skidåkare. Vad händer egentligen på Hassela Ski Resort under sommaren? Kommunens nya näringslivschef Mia Järliden möter upp Lars Forsberg, destinationschef på Hassela Ski Resort, för att kolla läget.

På vintern är det ungefär 100 personer som jobbar med driften av anläggningen. Nu under sommaren är det fyra. Jobbet under lågsäsong består av reparationer och underhåll samt förbättringar inför kommande säsong.

Positiv vinter trots restriktioner

Pandemin har så klart påverkat verksamheten men det har ändå gått att ha anläggningen öppen och verksamheten har kunnat bedrivas med vissa anpassningar.

– Under pandemin har försäljningen av dagpass har ökat vilket betyder vi har haft många besökande daggäster från närområdet. Men även stuguthyrningen har gått bra så det har snurrat på för oss. Men nu ser vi självklart fram emot en vanlig vinter utan restriktioner. Vår förhoppning är att badet ska vara öppet och att vi ska kunna köra på med nöjen och musikaktiviteter. Så önskar vi självklart mycket snö också, säger Lars Forsberg.

Önskningar för framtiden

– Den största utmaningen och det absolut viktigaste för anläggningen är att göra Hassela snösäkert – det står högst upp på önskelistan. Som stark tvåa på listan kommer drömmen om en stollift, säger Lars.

– En stollift öppnar flera möjligheter. Förutom bättre kapacitet på vintern så ger det en sommarsäsong med cykling, öppen toppstuga med mera. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Helt stängd är inte anläggningen. Det går att hyra stugor för den som vill semestra i området.

– Vi erbjuder inga aktiviteter på själva anläggningen men det finns mycket att göra i närområdet för den som gillar friluftsliv – ridning, golf, paddling, fiske med mera, berättar Lars.

Sist men inte minst, nu är bokningen öppen för vintersäsongen 2021.

hasselaski.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lars Forsberg, destinationschef på Hassela ski står bland lupiner i skidbacken.

För mer information

Mia Järliden, näringslivschef
0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se