MENY


Hon är vår nya utbildningschef

En erfaren ledare med lång pedagogisk bakgrund och kunskap från flera delar av utbildningsverksamheters breda spektrum. Det är vår nya utbildningschef som tillträder i augusti.

Ulrika Segervald är i dag verksamhetschef för grundskolorna i Sundsvall och bosatt i Matfors. I grunden har Ulrika Segervald både en förskollärarexamen och lärarexamen med inriktning mot matematik och naturorienterande ämnen. Ledarskapserfarenhet har hon sedan mer än tio år, bland annat som tillförordnad förvaltningsdirektör i samma kommun.

"Stort utvecklingsfokus"

Inför rekryteringen av ny utbildningschef fanns många lämpliga kandidater. Att valet föll på just Ulrika förklarar kommunchef Erik Hedlund med hennes breda erfarenheter och goda vitsord som ledare.

– Ulrika har också ett mycket stort utvecklingsfokus och det är något som vägt tungt i mitt beslut. Jag är mycket glad över att kunna välkomna henne till oss i Nordanstig, säger han.

Skolan står inför flera utmaningar och ökad utbildningsnivå är ett av kommunfullmäktiges fyra mål. En bra skola är också en förutsättning för en kommun som har ambitionen att behålla sina invånare och att växa, säger Erik Hedlund.

"Roligt lära känna verksamheten"

Förutom att nu sätta sig in verksamheten och bekanta sig med medarbetare och elever väntar för Ulrika i hennes nya roll, deltagande i kommunledningsgruppens breda utvecklingsarbete.

– Det ska bli otroligt roligt att få sätta mig in i och lära känna verksamheten och ta del av det arbete som jag vet är påbörjat för att utveckla barnens och elevernas lärande, säger Ulrika Segervald.

Hon tillträder sin nya tjänst 14 augusti.

Kvinna i sommargrönska.

För mer information

Ulrika Segervald, tillträdande utbildningschef
073-270 21 31

Erik Hedlund, kommunchef
0652-360 89, erik.hedlund@nordanstig.se