MENY


Ersk-Matsgården öppnar på midsommardagen

Om bara några veckor, på midsommardagen, öppnar Ersk-Matsgården för säsongen. I år är det berättelserna som står i centrum.

Hur hade pigor och drängar det förr? Vilka grödor odlades och vilken musik spelades? Vad kan husen berätta? Det och mycket annat kan du få veta mer om i sommar.

Ersk-Matsgården är öppen onsdag–söndag klockan 12.00–16.00 från 22 juni till och med 18 augusti. Guidade turer erbjuds alla dagar det är öppet utom onsdagar. Vattenverket är igång på fredagar.

De guidade turerna är på svenska, men för utländska besökare finns informationsblad om gården på engelska, tyska, franska, holländska och finska att läsa.

Gammaldags mat, föredrag, musik och trådslöjd för barn

Serveringen är öppen samma tider som gården. Precis som tidigare år kommer gammaldags varmrätter som tjockpalt, kams och plôckfink serveras vissa dagar. Ostkaka, kalvdans, tunnbrödsklämma och fika finns alltid på menyn. På nordanstig.se/erskmats finns både meny och hela sommarens program.

– Det känns spännande att vi den här säsongen kan erbjuda besökarna ännu fler berättselser och tillfällen att lära sig mer om människorna och livet förr, säger Jenny Norberg, enhetschef för Kultur och fritid. Vi hoppas att både gamla och nya besökare kommer och njuter av miljön på Ersk-Matsgården i sommar!

Här finns Ersk-Matsfoldern

Årets folder finns inom kort på våra infopoints:

  • Sörfjärdens Camping i Sörfjärden 105, Gnarp
  • Gränsfors Blomkrukor, Gränsfors 381, Bergsjö
  • Hotell Mellanfjärden, Hamnvägen 8, Jättendal
  • Kommunhusets reception, Södra vägen 14, Bergsjö

Läs mer om Infopoints. Länk till annan webbplats.

Ersk-Matsgården i sociala medier och på webben

Ersk-Matsgården på facebook – facebook.com/erskmats Länk till annan webbplats.

Ersk-Matsgården på Instagram – @erskmats Länk till annan webbplats.

Ersk-Matsgårdens webbplats Länk till annan webbplats.

En man i gammaldags kläder står och tittar på en gammal timrad gård.

Foto: Nordanstigs kommun