MENY


Imponerande skytteanläggning i Hasselaskogen

Med olika stöd och sponsring stöttar kommunen Nordanstigs föreningsliv. Vi bjöds nyligen in till sponsorträff hos Hassela Jakt & Sportskytteklubb och mötte en imponerade anläggning och ett beundransvärt engagemang.

Några kilometer från samhället i riktning mot Sundsvall ligger Hassela Jakt & Sportskytteklubbs anläggning. Föreningen bildades redan 1972 och har i dag uppemot 160 medlemmar som kan välja skytte i många olika former. Här finns älgskyttebana, bana för 22-kalibrigt skytte, en viltmålsbana och pistolskyttebana.

Samtliga banor håller hög standard med elektroniska instrument som visar träffbilder, och målen kan också göras rörliga. Banan för lerduveskytte håller internationell standard.

Enbart ideellt arbete

Lars-Håkan Lundin är kassör i klubben och berättar att medlemmarna kommer från både Hälsingland och Sundsvallsområdet. Förutom tävlingar och träningar på banan anordnar klubben utbildning för jägare som vill ta jägarexamen. Klubben, som är medlem i Svenska Jägareförbundet, har utbildade kursledare med mångårig erfarenhet av jägarutbildning.

Arbetet med att underhålla och förbättra anläggningen pågår ständigt, berättar klubbens ordförande, Lars Jonsson. Arbetet på anläggningen bedrivs helt ideellt, klubben har ingen vaktmästare eller någon speciellt utsedd att sköta den.

"Spännande och lärorikt"

Kommunens representanter imponerades av klubbens förmåga att hålla anläggningen i så gott skick enbart genom frivilligt arbete och i största allmänhet över det arbete som bedrivs i klubben. Vid rundvandringen på anläggningen gavs besökarna också möjlighet att provskjuta vid de olika stationerna. Klubben bjöd på soppa med smörgås och kaffe med dopp under träffen.

– Jag vill tacka för en spännande och lärorik eftermiddag på skjutbanan i Hassela. Klubben visar på ett engagemang som är beundransvärt, säger Yngve Nilsson, ledamot i kommunens beredningsgrupp för föreningsfrågor.

Förutom Yngve Nilsson deltog Andreas Högdahl, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande och Helena Havela, handläggare av föreningsbidrag på träffen.

Föreningsliv och föreningsstöd på nordanstig.se

Kvinna siktar med gevär mot en skjutvall.

För mer information

Helena Havela, handläggare

0652-360 15, helena.havela@nordanstig.se