MENY


Föräldrar – Ditt nej är viktigt!

Skolavslutning och studentfester innebär alkoholdebut för många unga. Om du inte redan gjort det är det hög tid att prata med din tonåring om alkohol och droger. Din bästa insats för att skjuta fram debuten är alltid att säga Nej!

Festerna i samband med skolavslutning är en bra anledning att prata med tonåringar i din närhet om alkohol och andra droger. Det kan kännas svårt att prata med sin tonåring om dessa frågor, men det behöver inte bli perfekt – bara det blir av. Du är viktig, och ditt nej är viktigt! Med tydliga gränser kring alkohol och droger – och varför du tycker och tänker som du gör, hjälper du din tonåring att fatta bra beslut. Även när du inte är med.

Din tonåring behöver inte en till kompis, utan en vuxen att lita på. Det är du som förälder som ska tänka på tonåringens bästa och våga ta de jobbiga samtalen. För att stötta föräldrar och andra vuxna har länsstyrelserna tagit fram Full koll Länk till annan webbplats. som ger dig relevant information om ungdomar, alkohol och andra droger.

Full koll: Viktiga tips till dig som förälder Länk till annan webbplats.

En ung person håller i en ölflaska.