MENY


Hon blir ny vd för Fiberstaden

Civilingenjör och erfaren ledare fortsätter arbetet med fibernät, digital inkludering och smarta digitaliseringstjänster. Maja Gidlund blir ny vd för kommunägda Fiberstaden AB.

I höst tar Maja Gidlund över som ny vd i Fiberstaden AB, efter Bia Larsson som går i pension.

– Med Maja som ny vd kommer vi att fortsätta vår framgångsrika resa, säger Barry Gustafsson, styrelseordförande i Fiberstaden.

Maja Gidlund är en erfaren ledare med bakgrund inom telekommunikation, affärsutveckling och ledarskap. Hon har en civilingenjörsexamen inom datavetenskap från KTH, och har haft flera ledande roller på Ericsson, senast som produktchef.

Flyttar till Hälsingland

– Det är med stor glädje och förväntan som jag tar över rollen som vd för Fiberstaden och blir en del av företagets starka team och kultur. Jag ser att det finns goda förutsättningar för att vi tillsammans ytterligare ska stärka Fiberstadens position inom fibernät, fortsätta leverera högklassiga digitaliseringstjänster och främja digital inkludering i samhället, säger Maja Gidlund.

I sommar kommer Maja, tillsammans med sin man och deras två barn, att flytta upp från Stockholm till Hudiksvall. Tjänsten tillträder hon i september.

Fiberstaden AB är ett kommunalt bolag som ägs gemensamt av Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner.

Kvinna i ett kontorslandskap.

För mer information

Maja Gidlund, tillträdande vd
073-095 89 93

Barry Gustafsson, styrelseordförande Fiberstaden AB
070388 91 83