MENY


Bergsjöbrand orsakar kraftig rökutveckling

(Uppdaterad 20: 35) Ett hyreshus brinner i centrala Bergsjö med kraftig rökutveckling. Människor uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningstjänsten fokuserar nu på att förhindra spridning till närliggande fastigheter.

Norrhälsinge räddningstjänst bekämpar just nu en brand i ett flerfamiljshus i centrala Bergsjö. Branden tycks ha startat på vinden och brinner med öppna lågor. Huset hade tre lägenheter bebodda.

Markförhållandena på platsen är känsliga och räddningstjänsten vill inte riskera att släckvatten hamnar fel. Huset kommer därför att tillåtas brinna ner till grunden. Istället lägger räddningstjänsten alla resurser på att förhindra spridning till närliggande fastigheter.

Fem personer bor i huset. Inga personer bedöms vara kvar i byggnaden.

Räddningstjänsten utfärdade vid 20.30-tiden ett VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, på grund av den kraftiga rökutvecklingen över Bergsjö. Uppmaningen är att stänga ventilation, dörrar och fönster och att hålla sig inomhus.

Allmänheten uppmanas också av räddningsledningen att hålla sig borta från räddningsplatsen. De uppmanar också att lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg för mer information.

De personer som bodde i huset har tillsvidare fått alternativa boenden.

Kommunens grafiska våg på vit bakgrund med kommunens logotyp