MENY


Stocka Bågskytteklubb firar 40 år

Stocka Bågskytteklubb bildades 1984 och firar i år 40-årsjubileum. Föreningen har närmare 30 medlemmar och de flesta är aktiva skyttar.

Den 10 april fick föreningen besök av Yngve Nilsson, förtroendevald och Helena Havela, handläggare på kultur- och fritidsenheten. Från föreningen deltog Leif Söderberg, Anders Eriksson, Marie Högstedt, Fredrik Högstedt och Carina Gräftegård. Carina som är både tränare och sekreterare i föreningen började skjuta bågskytte som trettonåring 1983 och har varit medlem i Stocka Bågskytteklubb sedan 2007.

– Vi har mellan 20 och 30 medlemmar och de flesta är aktiva skyttar, men få är unga. Vi vill nå fler, både ungdomar och äldre, för att utveckla verksamheten. Bågskytte är en sport som passar alla oavsett ålder eller om man har en funktionsnedsättning. Bågskytte är också en sport som hela familjen kan utöva tillsammans.

Klubben vill gärna nå nya medlemmar i övriga delar av kommunen, men de allmänna kommunikationerna till träningslokalen i Stocka sätter gränser för framför allt ungdomar att ta sig dit och hem.

Ändamålsenliga lokaler och utomhusbana

Klubben bedriver träning i ändamålsenliga lokaler som föreningen fick på 1990-talet av Stocka Korpklubb. På hyllor i lokalen står pokaler och på väggarna sitter diplom som visar på en aktiv verksamhet som sträcker sig både inom och utom Sveriges gränser.

I sommar kommer föreningen få ta över gräsplanen som ligger intill lokalerna. Där ska måltavlor sättas upp för träning utomhus under sommaren. Utomhusbanan som finns i Strömsbruk kommer att flyttas dit.

Lokalen behöver rustas upp

En utgift som väntar föreningen är viss upprustning av klubblokalen. Ett sätt att få hjälp med finansieringen av det är att skapa ett projekt och söka projektbidrag hos kommunen, tipsar Helena Havela.

Under besöket diskuterades samverkan med andra föreningar i kommunen för att sprida sporten. En idé var att anordna en "prova på dag" med bågskytte i Bergsjö.

Två män och en kvinna tränar bågskytte inomhus.

För mer information

Helena Havela, handläggare

0652-360 15, helena.havela@nordanstig.se