MENY


Alla är välkomna till föreningen Bergsjö Dansstudio

Tre dagar i veckan håller Bergsjö Dansstudio kurser i den gamla skolan i Ällvik. Den här kvällen är det tio tjejer i åldern 7–9 år som deltar i träningen.

Tjejerna hjälps åt att bygga en hinderbana som de sedan klättrar, rullar och kryper på till musik. Efter hinderbanan leker de danskull till musiken och som avslutning övar de inför dansuppvisningen som avslutar terminen längre fram i vår. Det märks att alla tycker att det är roligt att lära sig nya danssteg.

Danserna som erbjuds är olika varje termin beroende på vilka ledare som jobbar och vilket tema dansen har just den terminen. Dansstilar som det hålls kurser i kan vara jazz, modernt, show och musikalinspirerad dans.

Cirka 80 aktiva i olika åldrar

Föreningen har ungefär 80 aktiva dansare fördelade på olika grupper, från barn i treårsåldern upp till vuxna. Kurstillfällena som hålls i den gamla skolan i Ällvik är utspridda på tre dagar i veckan. Just nu har föreningen börjat leta efter en ny lokal till hösten.

Tova Engberg och Maria Bohjort Thyr är två av ledarna i föreningen. Tova var en av dem som startade föreningen 2013, men dansen började hon med redan 2008. 2023 fick Tova och Maria föreningsledarstipendiet för sina insatser.

– Vår verksamhet fyller en viktig funktion när det kommer till barns motorik. Här finns möjlighet till rörelseglädje och utforska kroppens funktioner. Vår upplevelse är att fler barn är mer stillasittande och har det lite svårare för grovmotoriken nu än vad de var för några år sedan. Vi känner att vår verksamhet är viktig både för varje individs utveckling och gruppens dansglädje tillsammans, säger Tova Engberg.

Engagemang som imponerar

Det är Petter Bykvist, förtroendevald och Helena Havela, handläggare på Kultur- och fritidsenheten som besöker föreningen. Petter Bykvist är imponerad av verksamheten.

– Jag blir glad av att se glädjen och gemenskapen, att alla får vara med. Engagerade ledare som leder gruppen både som kollektiv och individuellt. Barnen ges tillfälle att interagera med andra och samtidigt utveckla sina egna färdigheter, både fysiskt och mentalt. Ett mycket trevligt och givande besök som gjorde mig varm i hjärtat!

Föreningsbesöket hos Bergsjö Dansstudio gjordes den 20 mars 2024.

En kvinna hoppar upp bakom den andra i en kurslokal för dans.

Tova Engberg och Maria Bohjort Thyr är två av ledarna i föreningen.

För mer information

Helena Havela, handläggare

0652-360 15, helena.havela@nordanstig.se