MENY


Bidra till ett vackrare Nordanstig och renare hav

Varje vår deltar vi i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra närmiljön lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Tomburkar, glasspapper, PET-flaskor och pappersmuggar ser inte bara otrevligt ut där det ligger i diken och längs vägkanter. Det mesta av skräpet skulle istället kunna återvinnas. Även om det är skillnad på skräp och skräp så hör inget av det hemma i naturen. Det är slöseri med jordens resurser och påverkar klimatet negativt.

I år riktar Håll Sverige Rent särskilt fokus på plast som är det vanligaste skräpet i haven. Skräp som slängts på marken kan följa med regnvatten och vattendrag ut till havet, eller hamna i dagvattenbrunnar och på så sätt följa med avloppsvattnet ut i havet. Ofta är skräpet sånt som bara använts en enda gång innan det slängts, som plastflaskor, påsar, ballonger, korkar och lock.

Hjälp till att städa upp i Nordanstig

Självklart vill vi ha det fint omkring oss och hjälps vi åt kan vi göra skillnad. Kan du, din förening, organisation, skola eller arbetsplats hjälpa till? Anmäl deltagande senast 31 maj och välkommen in till kommunhuset i Bergsjö för att hämta ett skräpplockar-kit. För alla barn som vill hjälpa till att plocka skräp väntar en liten överraskning.

Ja, jag vill vara med! Länk till annan webbplats.

Mer om Håll Sverige Rent Länk till annan webbplats.

En kvinna sitter på huk och plockar upp skräp från marken.

För mer information

Erland Jakobsen, teknik- och miljöhandläggare
0652-360 70, erland.jakobsen@nordanstig.se