MENY


Nu tar andra Pirenfestivalen form

Musik och Mellanfjärden. Två saker som ligger Lars Brusell varmt om hjärtat. Om de kombineras – ja, då får man Pirenfestivalen!

Namnet Brusell brukar vara synonymt med entreprenörskap och kreativitet – inte sällan på kulturens område. Trolska Skogen, teater- och musikevenemang liksom restaurangverksamhet är exempel på familjens påhitt, alla med Mellanfjärden som bas.

Andra generationen

Lars Brusell tillhör den yngre generationen Brusell. Hans karriärval ledde honom till byggbranschen och egen verksamhet, också den i Mellanfjärden. Det hindrade honom inte från att nyligen ge sig in i showbiz. För precis som Mellanfjärden ligger musik honom varmt om hjärtat. Om de två kombineras blir det Pirenfestivalen som Lars arrangerade för första gången förra sommaren.

– Musik har haft stor betydelse för mig i livet. I både med- och motgång har musiken alltid varit en ”retreat” för mig. Och musik förenar människor oavsett bakgrund och ger starka upplevelser och minnen, säger Lars Brusell.

Större familjefokus

Kan musiken och en festival på piren i Mellanfjärden dessutom få fler att upptäcka hälsingekusten och Mellanfjärden blir det ännu bättre, resonerar han.

– Det finns en sammanhållning i byn mellan företagen och andra aktörer, och mellan året runt-boende och sommarboende. Tillsammans verkar alla för utveckling och att göra platsen mer levande.

Festivalen bidrar till det, säger Lars, och berättar att drygt 1 000 besökare hittade till festivalens två dagar i juli under förra årets premiär.

Nu planerar han Pirenfestivalen 2024 som även i år arrangeras under två dagar i juli, den här gången med lite större tonvikt på familjer. Till exempel är Sean Banan redan bokad en av dagarna och ett större dragplåster för familjer kommer även den andra dagen. Kvällsprogrammet kommer att ha fyra artister per kväll, vilka vill Lars ännu inte berätta.

"Bra för hela Nordanstig"

Förra årets festival gav erfarenheter som Lars Brusell och övriga inblandade har nytta av när sommarens event planeras. Det är mycket att tänka på och som ska klaffa, som samordning med hamnförening, campingen, hotell och restaurangverksamheterna. Tillstånd ska sökas och marknadsföringen dras igång. Allt innebär förstås mycket arbetet, men det är det värt:

– Den här typen av evenemang är bra för hela kommunen och placerar oss på kartan. Folk får se hur otroligt vackert och vilken fantastisk miljö det här är. Kanske kan det väcka tanken att flytta hit, funderar Lars Brusell.

Pirenfestivalen arrangeras 12 och 13 juli. Platsen är piren i Mellanfjärden.

Besöket hos Pirenfestivalen och Lars Brusell är ett led i näringslivsenhetens dialoger med det lokala näringslivet. Besöket gjordes av vår destinationsutvecklare Camilla Eriksson Uddén.

En man på en brygga och texten "Företagsbesök 2024" intill.

I juli arrangeras Pirenfestivalen för andra gången i Mellanfjärden av Lars Brusell.

För mer information

Camilla Eriksson Uddén, destinationsutvecklare
0652-360 00, camilla.eriksson.udden@nordanstig.se