MENY


Fackförbund varslar om strejk

Fackförbundet Kommunal varslar om att ta ut medlemmar i strejk från 18 april. Om parterna inte kommer överens om ett nytt kollektivavtal innan dess kan tolv verksamheter i vår kommun komma att påverkas.

Fackförbundet Kommunal varslar om stridsåtgärder. Beskedet kommer efter att Kommunal i fredags lämnat avtalsförhandlingarna med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt Sobona, om ett nytt kollektivavtal. Sobona är de kommunala företagens arbetsgivarorganisation.

"Hoppas på en lösning"

Varslet – om det träder i kraft – innebär att kockar, måltidspersonal, städare och personal i renhållningsverksamheten strejkar från och med 18 april. I vår kommun omfattas tolv verksamheter av strejkvarslet. Skolor, förskolor, bibliotek, omvårdnadsboenden och Homons Återvinningscentral är exempel på verksamheter som på något sätt påverkas av varslet.

Närmast förbereder sig verksamheterna för de konsekvenser som varslet kan få, säger personalchef Maritta Rudh.

– Utöver det inväntar vi information från vår centrala arbetsgivarorganisation, Sveriges Kommuner och Regioner. Vår förhoppning är att parterna trots allt hittar en lösning innan varslet träder i kraft.

En mopp sveper over ett grått plastgolv.

För mer information

Maritta Rudh, personalchef
0652-361 22, maritta.rudh@nordanstig.se