MENY


Fira SM och rallyfesten med oss!

Nu är det dags för det spännande Hälsingerallyt i våra skogar. Vi finns på plats för att berätta för dem som inte redan vet, varför Nordanstig är den bästa platsen. Oavsett om du älskar rally eller inte.

Lördag 20 januari arrangeras Hälsingerallyt som i år har SM-status. Extra kul är att fem av de sex specialsträckorna går i våra Nordanstigsskogar. Den sjätte och avslutande sträckan går, tillsammans med starten för rallyt, på Arena Hagmyren utanför Hudiksvall. Ett drygt 70-tal ekipage är anmälda och förutsättningarna för en riktig motorfest är fantastiska, särskilt som det utlovas strålande sol!

Besök oss på rallyt!

Nordanstigs kommun är en av Hälsingerallyts huvudsponsorer. Vi kommer såklart att vara på plats för att berätta varför vår kommun är den bästa platsen oavsett om man älskar rally eller inte.

Vi finns från 11-snåret på lördag i Bjåsta, på parkerings- och publikplatsen intill Bergsjöverkens företagsby utanför Bergsjö. Därifrån är det ett stenkast till målgången av specialsträcka 5. Leta efter Upplev Nordanstigs och kommunens beachflaggor och en eller par värmande brasor. Vi bjuder på kartor så att du vet var det sladdas och andra bra att ha-grejer. Kanske kan lite varm dryck, kaka eller godis smaka.

Tänk på säkerheten!

För besökande publik kan det vara bra att veta att parkeringar finns utplacerade vid sträckorna. Arrangörerna uppmanar till att följa angivna parkeringar och förstås säkerhetsanvisningarna. Alla vill ju att det ska bli en säker och trevlig tävling!

Som åskådare är det extra viktigt att du står på lämpligt ställe. Stå exempelvis aldrig i ytterkurvor. I tävlingsprogrammet finns information om både publikparkeringar och tips på lämpliga publikplatser.

Information om rallyt och var du kan köpa tävlingsprogrammet finns på upplevnordanstig.se Länk till annan webbplats.

Läs om Hälsingerallyt på smkhalsinge.se Länk till annan webbplats.

Mörkfärgad rallybil sladdar igenom kurva på vinterväg.

Hemmaföraren Patric Flodin, Ilsbo MK, är en av de tävlande i lördagens SM-rally.