MENY


Borghild trivs i sitt nya boende

Borghild Wedin bor sedan i början av november i en av modulerna på Sörgården i Bergsjö. Hon trivs bra i sin julpyntade lägenhet och ser fram emot julen.

Det nya särskilda boendet i närheten börjar byggas 2024 och modulerna kommer att användas under byggtiden för att täcka behovet av boendeplatser. Modulerna inrymmer 16 lägenheter.

Vad tycker Borghild ”Bojan” Wedin är bäst med sitt nya boende?

– Att gå och äta, svarar hon snabbt!

Det hon saknar är spis och möjligheten att baka själv som hon gjort tidigare, men uppskattar samtidigt att få maten serverad. Julen ser hon fram emot och den kommer att firas med barn och barnbarn.

Hon har flera grannar i korridoren som hon känner igen sedan tidigare. De och personalen som finns tillhands gör tillvaron tryggare.

Lokaler med hög standard

De tillfälliga lokalerna håller hög standard och har alla de bekvämligheter som finns i resten av Sörgården. Det finns dessutom AC att använda varma sommardagar. På båda våningarna finns sällskapsrum som nu inreds för att de ska bli trivsamma att vistas i.

Hyrestiden för modulerna är tre år med möjlig förlängning på två år. Lagkravet är att ett beslut om plats på särskilt boende ska verkställas inom tre månader. Annars riskerar kommunen att få betala vite till Socialstyrelsen som är tillsynsmyndighet. Det nya särskilda boendet beräknas vara inflyttningsklart våren 2026.

En äldre glad kvinna sitter i en fåtölj i sin julpyntade lägenhet.

Det är julpyntat och fint i Borghild ”Bojan” Wedins lägenhet. Tomtarna är framme, julduken ligger på bordet och en liten minigran står på golvet. Foto: Nordanstigs kommun

En adventsstjärna som hänger i ett fönster. I bakgrunden syns en korridor där två personer går.

Det är julpyntat i lokalerna på Sörgården. Foto: Nordanstigs kommun

En vit och grå träbyggnad med snö framför. Till vänster ett träd.

Modulerna inrymmer 16 lägenheter och håller hög standard. Foto: Nordanstigs kommun

För mer information

Helene Söderlund, enhetschef

0652- 361 08, helene.soderlund@nordanstig.se