MENY


Nordanstigsborna på Xrundans topp tio

Har du provat någon av våra sex tipspromenader eller bor du inte i närheten av någon av våra rundor? I december kan du varje dag fram till julafton själv välja var du vill gå, det enda du behöver är din mobiltelefon. Frisk luft, motion och chans att vinna fina julklappar, allt på samma gång!

Att motionera ska vara enkelt och roligt. Därför lanserade vi i somras de digitala tipspromenaderna Xrundan. De finns på sex platser runt om i kommunen och slingorna uppdateras med nya frågor varje vecka. För att delta laddar du ner appen till din mobil och skannar in QR-koderna på Xrundans skyltar.

– Nordanstigsborna har varit duktiga på att använda Xrundan. Vår lilla kommun har under hösten legat på topp 10-listan i Sverige, sett till antal deltagartillfällen i förhållande till antal kommuninvånare, säger Anna Maria Landewall Norfall, trygghets- och folkhälsostrateg.

Under december finns dessutom fler möjligheter att förena motion med nöje. Med Quizmaskalendern behöver du inte gå de skyltade slingorna och scanna QR-koder utan kan gå där det passar dig. Frågorna dyker upp i din telefon med jämna mellanrum under promenaden. De ordinarie uppskyltade rundorna kan man förstås också gå.

– Nu har det kommit en hel del snö så vissa rundor kan kanske vara lite svåra att promenera. I Ilsbo är Xrundan placerad längs elljusspåret och vi planerar för fler rundor längs skidspår i kommunen, säger folkhälsosamordnare Signe Fridell.

Ta fram din mobil, ladda ner appen, klä dig varmt och ge dig ut på en digital julfrågesport!

Läs mer om våra Xrundor

Xrundan nationellt (xrundan.com) Länk till annan webbplats.

Två vinterklädda kvinnor står vid en anslagstavla.

Signe Fridell, folkhälsosamordnare och Anna Maria Landewall Norfall, trygghets- och folkhälsostrateg vid Xrundans start i Ilsbo.

För mer information

Anna Maria Landewall Norfall, tygghets- och folkhälsostrateg
0652-362 14, anna-maria.landewall.norfall@nordanstig.se