MENY


Orange Day – ta ställning mot våld mot kvinnor

Idag är det Orange Day, FN:s dag för att stoppa våld mot kvinnor och flickor. Eftersom vi tycker att alla har rätt till en vardag utan våld hissar vi en orange flagga utanför kommunhuset. Visa ditt stöd, klä dig i något orange eller sprid #orangetheworld i sociala medier.

Orange Day Länk till annan webbplats. den 25 november är den internationella dagen då Förenta Nationerna ,FN, Länk till annan webbplats. uppmanar oss att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor och flickor.

Över hela världen tar människor, företag, media och regeringar ställning mot våldet genom manifestationer, insamlingar och andra aktiviteter. Byggnader lyser upp i orange, människor bär något orange och engagerar sig på olika sätt mot våldet. Som en ljus och optimistisk färg symboliserar orange en värld fri från våld.

Vi tar ställning mot våld

Mäns våld mot kvinnor är ett omfattande samhällsproblem. Vi tycker att alla människor har rätt till en våldsfri vardag. Därför hissar vi en orange flagga utanför vårt kommunhus idag.

I samarbete med Kvinno- och ungdomsjouren Vändpunkten, Polisen, Nordanstigs kommun och Nordanstigs Bostäder har vi under veckan uppmärksammat den svenska kampanjen ”En vecka fri från våld”, ett initiativ av organisationerna Unizon och MÄN.

Läs mer

Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor instiftades av FN:s generalförsamling 1999, Orange Day-kampanjen startades 2008.

Läs mer om relationsvåld på våldsfrivardag.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

UN Women Sverige - FN:s enhet för jämställdhet och kvinnors rättigheter Länk till annan webbplats.

Vändpunkten – Kvinno- och tjejjouren i Hudiksvall och Nordanstig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information

Anna Maria Landewall Norfall, trygghets- och folkhälsostrateg
0652-362 14, anna-maria.landewall.norfall@nordanstig.se