MENY


Alla kan inte bli fotbollsproffs eller influencer!

Hur inspirerar vi unga att göra genomtänkta studie- och yrkesval? Tisdag 21 november är vårdnadshavare, politiker och övriga intresserade varmt välkomna till inspirationsföreläsning om arbetsmarknadskunskap och minimässa på Bergsjögården.

Fler ungdomar behöver välja fortsatta studier och fler vuxna behöver förstå vikten av att bygga på sina kunskaper för att möta arbetsgivarnas behov. För att Nordanstigs näringsliv ska hitta den kompetens de behöver måste kunskapen om vilka företagens behov är öka.

Vi bjuder därför in vårdnadshavare, politiker och andra intresserade till en interaktiv föreläsning och minimässa på Bergsjögården. Vi berättar hur arbetsmarknaden ser ut, vilka arbetsgivarnas förväntningar är på den framtida arbetskraften och hur man som vuxen kan prata med sina barn om framtiden och jobb. Många beslut om studier och framtid tas vid köksbordet.

Föreläsarna från Arbetsmarknadskunskap, som drivs av och för arbetsgivare, nationellt, regionalt
och lokalt, vill inspirera elever till att göra genomtänkta studie- och yrkesval.

När: Tisdag 21 november
17.00-18.00 Minimässa för vårdnadshavare, politiker och övriga intresserade.
18.00-19.00 Inspirationsföreläsning i och av Arbetsmarknadskunskap.
Var: Bergsjögården

På mässan träffar du bland andra:

  • Kommunikation- och designföretag: Svartpist AB, Rimfrost och Stoorverk.
  • Industriföretag: Plyfa, SMP Parts, Iggesund Forest och Holmen Skog.
  • Utbildningar: Bromangymnasiet och Mittuniversitetet.
  • Kommunala verksamheter: Ekonomi, HR och Vård och omsorg. Även kommunchef Erik Hedlund är på plats.


Föreläsningen och mässan vänder sig till vårdnadshavare, politiker och övriga intresserade. Våra elever i årskurs 8 och 9 får under två dagar föreläsningar i arbetsmarknadskunskap under skoltid. De går på minimässan tidigare på dagen och träffar företag och kommer i kontakt med yrken som behöver utbildad kompetens – nu och i framtiden.

Två ungdomar sitter vid en laptop och studerar.

För mer information

Thomas Larsson, utbildningschef
0652-361 13, thomas.larsson@nordanstig.se

Mia Järliden, näringslivschef
0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se

 

Projektet Kompetenskompassen finansieras av Europeiska unionen, Region Jämtland Härjedalen, Region Västernorrland samt medfinansierade kommuner Sundsvalls kommun, Timrå kommun, Ånge kommun, Örnsköldsviks kommun, Sollefteå kommun, Kramfors kommun, Härnösands kommun, Östersund kommun, Bräcke kommun, Härjedalens kommun, Bergs kommun, Strömsunds kommun, Krokom kommun och Ragunda kommun.