MENY


Kurser för stöd i föräldraskap

Att vara förälder kan vara både den underbaraste och den svåraste uppgiften som finns. Behöver du hjälp och stöd i ditt föräldraskap? Nu erbjuder vi två olika föräldrautbildningar, en med fysiska träffar på familjecentralerna och en digital kurs.

Trygghetscirkeln

Trygghetscirkeln bygger på mer än 50 års forskning kring anknytningsteori och fokuserar på barnets behov snarare än på barnets beteende. Syftet med Trygghetscirkeln är att stärka föräldrars förmåga att läsa av, tolka och möta sina barns grundläggande behov och på så sätt skapa en trygg känslomässig grund för barnet. Vi pratar också om hur vi kan vara tillsammans med våra barn, även när de upplever svåra känslor.

Vi träffas vid åtta tillfällen, utan barn (små bebisar kan vara med) på någon av familjecentralerna. Plats och tid bestämmer vi när vi fått ihop en full grupp. Kaffe och te serveras. Max sex deltagare. Kursen kan även ges enskilt för den som önskar.

Kursledare:

Kicki Westrin, certifierad trygghetscirkelledare och förskollärare på öppna förskolan vid Nordanstigs familjecentraler.

Kristina Karlsson, certifierad trygghetscirkelledare och BVC-sjuksköterska på Harmångers familjecentral.

Anmälan och frågor:

Kicki Westrin: kristina.westrin@nordanstig.se, 070-357 60 31

Kristina Karlsson: 072-221 10 38

 

Digital föräldrakurs

Är du förälder till barn i åldern 3–12 år och behöver stöd i ditt föräldraskap? Nu erbjuder vi dig möjligheten att få gå en digital föräldrakurs.

Cope är ett pedagogiskt föräldrautbildningsprogram som vänder sig till dig som vill ha stöd i att hantera typiska vardagsproblem och konfliktsituationer med ditt barn. Cope är en vetenskapligt beprövad och utvärderad metod som syftar till att:

  • ge föräldrar verktyg att förstå och bemöta sitt barns beteenden
  • förbättra samspelet i familjen
  • minska bråk och konflikter
  • stärka självförtroendet hos både barn och förälder
  • känna gemenskap med andra föräldrar

Du går igenom en strategi/kurstillfälle i veckan under sju veckor, när du själv har tid. Varje vecka får du även 20 minuters coachning via telefon.

Vem kan delta?

Förälder med barn i åldern 3–12 år som behöver stöd i sitt föräldraskap. Du behöver ha tillgång till dator/mobil med internetuppkoppling. Du får information om programmet samt bokar coachtider innan du börjar programmet.

Anmälan:

kristina.westrin@nordanstig.se, 070-357 60 31

Alt="

För mer information

Kristina Westrin, förskollärare
0650-360 00, kristina.westrin@nordanstig.se