MENY


Snö och hård vind kan ställa till problem

Uppemot 30 centimeter tung snö ska falla i vårt område det närmsta dygnet. I kombination med hård vind kan det innebära problem i trafiken och i elförsörjningen i områden med luftburna ledningar.

SMHI varnar från tisdag kväll till onsdag kväll för ihållande och tidvis kraftigt snöfall i bland annat Hälsinglands kustland. Varningen är orange.

Lokalt kan uppemot 30 centimeter blöt och tung snö falla. I kombination med kraftig vind innebär det här stor risk för bland annat störningar i trafiken. Bland annat varnar SMHI för mycket begränsad framkomlighet på vägar som E4:an på grund av trafikolyckor eller att snöröjningen inte hinns med. Förseningar i buss-, tågtrafiken kan förekomma liksom inställda avgångar. Temperaturen väntas ligga runt nollan.

Risk för strömbortfall

I områden med luftburna elledningar kan strömbortfall inte uteslutas, vilket också påverkar mobila nät för telekommunikationer.

Enligt prognosen avtar snöandet vid 18-tiden på onsdag,

För övriga delar av landskapet har SMHI utfärdat en gul varning för tidvis kraftigt snöfall i kombination med lokalt hårda vindar. Snömängder mellan 10 och 20 centimeter väntas. I området gäller också gul varning för södra Bottenhavet med vindar uppemot 17 meter per sekund. Vinden kan innebära problem för fritidsbåtar och små yrkesfartyg.

Läs mer på smhi.se Länk till annan webbplats.

Hemberedskap på nordanstig.se

Översnöad spark i gatumiljö.