MENY


Ny förening tar bollsport upp på bordet

Från Bergsjö, ut i världen via bland annat London och Stockholm, valde Jenny Abrahamsson till sist att flytta tillbaka till Bergsjö. Med i flyttlasset följde ett nyväckt intresse för bordtennis.

Nu kan såväl unga som äldre ta del av bordtennis på Jenny Abrahamssons nygamla hemort. Efter flera år på annat håll – Jenny har bott både i London och Stockholm – hittade hon hem till Bergsjö igen. Hennes intresse för bordtennis tog hon med sig och det har sedan i somras blivit till en förening, Bergsjö Bordtennisklubb. Föreningen har, trots att den är nystartad, redan 20 medlemmar.

Låna för att prova på

Bergsjö Bordtennisklubb erbjuder träningar två dagar i veckan. Till en början var det Jenny själv som hade ett pass på söndagarna där hennes bröder fick agera motspelare. Med tiden har antalet spelare ökat och fler vill man bli, berättar hon.

– Vi skulle gärna se att fler tjejer spelar. Här kan alla spela mot alla, gammal som ung, säger Jenny Abrahamsson.

För den som bara vill prova på finns racket att låna, ett provtillfälle erbjuds nyfikna utan att de behöver bli föreningsmedlem.

Förening förutsättning för stöd

Själv har Jenny Abrahamsson spelat i fem år och även tävlat. Och nu när föreningen har kommit igång finns planer på att så småningom komma igång med seriespel. Till sin hjälp har Jenny några engagerade vuxna, bland andra Johan Åkerlund.

Än så länge har Jenny köpt in det mesta av utrustningen som behövs för egna pengar; bollar, låneracket och nät. Men som förening är det lättare att kunna få medel som till exempel lokalt aktivitetsstöd från bland andra kommunen.

"Längtar till nya hallen"

Bergsjö Bordtennisklubb håller sina träningar i idrottshallen i Bergsjö.

– Men vi längtar tills nya hallen som byggs intill skolan är klar – då kommer ännu fler att kunna spela, säger Jenny Abrahamsson.

Kommunfullmäktiges ordförande Kent Hammarström och Helena Havela från kultur- och fritidsenheten besökte nyligen en av klubbens träningar.

– Det är roligt att se att de har kommit igång med bordtennis. Det är en sport som vem som helst kan utöva. Och det behövs bara ett par bra skor och ett racket så kan man köra, säger Kent Hammarström.

Vill du prova på bordtennis?

Den som vill börja spela – gammal som ung – kan höra av sig till Jenny Abrahamsson, 072-155 13 60. Det går också bra att dyka upp på idrottshallen i Bergsjö på onsdagar 18:30–20:30 eller söndagar 11:00–13:00 då klubben har träning. Låneracketar finns för den som saknar eget.

Man, kvinna och pojke spelar bordtennis.

Kent Hammarström möter motstånd från Johanna Nordholm och Pelle Råbom.

Kvinna spelar bordtennis med en åskådare i bakgrunden.

Jenny Abrahamsson tog initiativ till att bordtennis spelas i organiserad form i Nordanstig. Björn Lithner hjälper till i den nystartade klubben.

För mer information

Helena Havela, handläggare
0652-360 15, helena.havela@nordanstig.se