MENY


Fritidsklubben – ny satsning på Gnarps skola

Nu har barn i årskurserna 4–6 på Gnarps skola möjlighet till roliga aktiviteter och umgänge efter skoltid. Satsningen hoppas vi ska bidra till högre måluppfyllelse.

Fritidsklubben är en ny satsning på Gnarps skola för elever i årskurserna 4–6. Här får barnen möjlighet till roliga aktiviteter och umgänge efter skoltid. Klubben smygstartade redan under vårterminen. Nu i början av höstterminen är verksamheten i full gång med 41 barn som är välkomna måndag–torsdag. Det kostar ingenting att vara med, men vårdnadshavare behöver anmäla sina barn för planeringens skull.

– Här ska barnen känna sig trygga, sedda och få göra saker som de tycker är roliga. Vi kan arbeta med musik, skapande, drama och fysiska aktiviteter, både inomhus och utomhus, säger rektor Katrinne Bylund.

Barnens intressen och nyfikenhet styr

Verksamheten leds av lärarna Linus Westberg och Anna Uhlin, men barnen i fritidsklubben har stort inflytande över planeringen av aktiviteter. På sikt vill man också samarbeta med lokala föreningar.

– Aktiviteterna baseras till största del på elevernas intressen och nyfikenhet, det är grunden i hela verksamheten. Vi som lärare formar aktiviteterna med innehåll som utvecklar deras förmågor och färdigheter, men det viktigaste är att de får göra något de tycker är roligt och får umgås med sina vänner, säger Linus Westberg, lärare i fritidshem.

Det finns också utrymme för mer avkopplande aktiviteter som att läsa en bok eller lyssna på musik tillsammans. Mellanmål serveras varje dag och klubben har ett eget klassrum till sitt förfogande.

– Det här är en del i vår satsning på heldagslärande och vi hoppas att det ska bidra till högre måluppfyllelse, säger utbildningschef Thomas Larsson.

Intresserad av fritidsklubben?

Kontakta rektor Katrinne Bylund för mer information. Kontaktuppgifterna hittar du längre ned på sidan.

En kvinna och en man framför en tegelbyggnad.

Anna Uhlin, lärare och Linus Westberg, lärare i fritidshem, leder fritidsklubbens verksamhet.

" "
" "
" "
" "
" "
" "

För mer information

Katrinne Bylund, rektor
0652-360 75, katrinne.bylund@nordanstig.se