MENY


Tomas och Carina Östlund får årets Folkhälsopris

Under folkhälsoeventet på Älvstalodges tilldelades nyligen bortgångne Tomas och hans fru Carina Östlund Folkhälsopriset. Priset delades ut av kommunchef Erik Hedlund och kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg.

Folkhälsopriset tilldelas den nyligen bortgångne Tomas Östlund och hans fru Carina. Tomas och Carina har under lång tid arbetat för hälsan hos Nordanstigsborna. Tomas utmärkte sig även inom tyngdlyftning, där han förutom sin egen tävlingskarriär, har hjälpt många unga att förstå hur viktigt det är att träna rätt.

Motivering till Folkhälsopriset 2023

"Med ett genuint engagemang och en fantastisk förmåga att se varje människa, gammal som ung, har de under årens lopp öppnat dörrar till bättre hälsa för många Nordanstigsbor. Med sitt outtröttliga och långsiktiga föreningsarbete har särskilt Tomas givit unga möjlighet till en meningsfull och hälsosam fritid genom tyngdlyftningen. För sina fina insatser, och alltid med hjärtat i Nordanstig, tilldelas Tomas och Carina Östlund Folkhälsopriset 2023."

Folkhälsopriset

För att uppmuntra till aktiviteter vi mår bra av instiftar vi ett lokalt folkhälsopris – ett pris som ska lyfta goda exempel på bra folkhälsoarbete i kommunen. Priset kan delas ut till arbetsplatser, skolor, föreningar, organisationer, företag eller enskilda personer som på ett utmärkande sätt arbetat för att främja hälsa eller förebygga ohälsa för Nordanstigs invånare.

Människor på en scen som har tagit emot ett pris.

Från vänster: nyligen bortgångne Tomas Östlund, Elias Östlund, Carina Östlund, Tomas syster Jenny Norling och kommunchef Erik Hedlund och kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg.

För mer information

Anna Maria Landewall Norfall, trygghets- och folkhälsostrateg
0652-362 14, anna-maria.landewall.norfall@nordanstig.se