MENY


Översvämmad källare på äldreboende

(Uppdatarad 15:51) Det häftiga regnet vattenfyllde på tisdagen källaren på Hagängsgården. Räddningstjänsten pumpade under dagen lokalerna, men också på andra platser i kommunen.

Hagängsgårdens källare drabbades på måndagen av översvämning efter det myckna regnandet. Uppemot 80 centimeter vatten stod vid lunchtid i det särskilda boendets källare. Räddningstjänsten fick rycka ut för att pumpa bort vattnet.

Händelsen påverkade inte våra boende på Hagängsgården och händelsen har i nuläget heller ingen nämnvärd påverkan på verksamheten.

Under dagen hade Norrhälsinge räddningstjänst en hel del att göra. Enligt räddningschef Mats Åberg har två styrkor från stationen i Jättendal åkt runt och pumpat hos ett flertal privata fastighetsägare. Man har åkt till de adresser där det bedömts att räddningstjänsten kunnat göra en insats.

SMHI:s prognos för den närmaste tiden visar inga större regnmängder. Däremot har man gått ut med en gul varning för kuling med vindar uppemot 17 sekundmeter för södra Bottenhavet. Vinden kan enligt SMHI innebära problem för fritidsbåtar och mindre yrkesfartyg.

Mer om väderläget på smhi.se Länk till annan webbplats.

Brandbil utomhus med texten Räddningstjänsten.