MENY


Hemtrevnad med en arbetsmiljö i toppklass

Multifunktionella ytor med färgskalor hämtade från naturen, vinterträdgård och en takterass med utsikt över bygden. Det nya särskilda boendet kommer att vara toppmodernt utrustat med den senaste tekniken utan att hemtrevnaden får stryka på foten.

Ett tjugotal intresserade kom till Bergsjögården för att höra om framtidens särskilda boende under måndagens informationsträff. På plats för att berätta om byggplanerna fanns kommunchef Erik Hedlund, kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg, vice ordförande Lars Hed, omsorgsutvecklare Gunilla Voxlin, verksamhetschef Karin Henningsson och ekonomichef Björn Hylénius. Kristoffer Andersson som anlitas för att utforma boendet fanns också på plats och får nog betraktas som kvällens huvudperson.

Multifunktionella ytor med färgskalor hämtade från naturen, vinterträdgård och en takterass med utsikt över bygden. Det nya särskilda boendet kommer att vara toppmodernt utrustat med den senaste tekniken utan att hemtrevnaden får stryka på foten. Här ska de boende känna sig hemma samtidigt som personalen ska erbjudas en arbetsmiljö i toppklass, berättade Kristoffer Andersson.

"Peaken är redan här"

Att attrahera personal är en stor utmaning vi delar med resten av landet. Vi lever längre än någonsin tidigare och vård- och omsorgsbehovet ökar i raketfart och kulmen beräknas komma 2030.

– "Peaken" är redan här i Nordanstig, det är modulerna vi ser här i Bergsjö ett tecken på, sa kommunstyrelsens vice ordförande Lars Hed.

Den fem våningar höga byggnaden kommer att inrymma 96 platser uppdelat på åtta avdelningar. Då känslan av hemtrevnad är central vill man undvika långa korridorer och delar därför upp varje våningsplan i två avdelningar. Rymliga hissar på avdelningarna gör det möjligt att enkelt ta sig upp till takterassen och ned till trädgården.

Om allt går enligt planerna påbörjas bygget i maj 2024 och inflyttning beräknas till våren 2026.

Se alla bilder i presentationen (pdf) , 11.1 MB.

Här kan du se det webbsända mötet i efterhand Länk till annan webbplats.

Svartvit ritning av en byggnad.
" "
" "
" "
" "