MENY


E-förslag: Låt folk rösta på din idé!

Har du en idé som kan göra Nordanstig ännu bättre? Nu kan du lämna ditt förslag digitalt och om tillräckligt många röstar på det tas det upp politiskt.

Möjligheten att som medborgare lämna förslag till förbättringar har funnits länge i Nordanstig. Det nya är att du både kan lämna förslaget, men också rösta på det – och andras förslag – på webben. För att förslaget ska tas upp för röstning ska du vara skriven i kommunen.

Marknadsför ditt förslag!

Om tillräckligt många håller med om att din idé är bra tas förslaget upp politiskt. Gränsen går vid minst 20 röster och för att rösta måste man också vara folkbokförd i kommunen. Du kan tala för din idé genom att skriva insändare, dela i sociala medier eller på annat sätt marknadsföra förslaget.

Förslaget måste förstås gälla kommunens verksamhet, helt enkelt sådant som kommunen kan påverka. E‑förslaget ska innehålla något nytt, eller åtminstone ett nytt sätt att göra sådant som redan görs. E-förslag är inte en kanal för felanmälningar eller synpunkter, det finns andra sätt för det.

Räkna med att det kan ta en tid innan du får svar på ditt förslag – ibland flera månader.

Legitimerar dig digitalt

E-förslag lämnas i en e-tjänst som nås med e-legitimation. För att rösta legitimerar du dig också digitalt.

Om du inte har möjlighet att använda e-tjänsten kan du lämna ditt förslag skriftligt. Det ska vara undertecknat och innehålla för- och efternamn, adress, ålder och kontaktadress. Vi ser till att förslaget kommer in i vårt digitala system så att folk kan rösta på det. Posta det till:

Nordanstigs kommun, Box 56, 829 21 Bergsjö. Du kan också lämna förslaget dagtid till receptionen i kommunhuset, Södra Vägen 14, Bergsjö. Kvällstid finns ett brevinkast intill kommunhusets ytterdörr.

Läs mer om att lämna E-förslag

Till e-tjänsten E-förslag Länk till annan webbplats.

Välkommen med dina förslag!

Grafisk illustration av en hand som pekar på en datorskärm.

För mer information

Eva Engström, kommunsekreterare
0652-361 03, eva.engstrom@nordanstig.se