MENY


Kurs i föreningskunskap lockade många

Föreningslivet är viktigt i alla kommuner och kanske särskilt i en mindre kommun som vår. Därför är det extra roligt att så många tog chansen att lära sig mer om föreningsarbete.

Hela 35 deltagare från sju idrottsföreningar och fem med andra inriktningar, bland annat biodling, hundhobby och återbruk på schemat, deltog under onsdagskvällen. Utbildningen ”Lär dig leda och utveckla din förening” leddes av Tomas Eriksson från RF-SISU Gävleborg.

Diskussion och problemlösning

Utbildningen som hölls i Bergsjögården blev mycket uppskattad av deltagarna. De involverades i diskussionerna, fick svara på frågor om sina föreningar och lösa problem tillsammans med bordsgrannarna.

Kvällen arrangerades av RF-SISU Gävleborg och av Nordanstigs kommuns kultur- och fritidsenhet. Där är Helena Havela handläggare och hon var mycket nöjd över det stora intresset.

Kassörens roll svår

– Vi är så glada över intresset och att så många kom. Vår kommun skulle inte vara vad den är utan föreningslivet, och föreningslivet skulle inte vara något utan alla duktiga och engagerade människor, säger hon.

Kassör är en av de svåraste rollerna i en förening och kan ibland upplevas som övermäktig. Under kvällen kom önskemål om fördjupning i kassörens arbete. Vi tittar nu tillsammans med RF-SISU på ett tänkbart upplägg för en sådan utbildning.

RF-SISU Gävleborg är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation.

Läs mer om föreningsliv och föreningsstöd i Nordanstig

En grupp människor lyssnar på en föreläsare i en samlingssal.

För mer information

Helena Havela, handläggare
0652-360 15, helena.havela@nordanstig.se