MENY


Gällsta IK är Nordanstigs enda hockeyförening

Gällsta IK äger ishallen Ice Sport Arena i Gällsta där de har sin verksamhet. Föreningen har idag 82 aktiva spelare och det var full aktivitet när förtroendevalda och tjänstepersoner från kommunen kom på besök.

Den här säsongen är antalet lag tre: Seniorer, U12 och U10. Föreningen erbjuder också Tre Kronors Hockeyskola, ett koncept från Svenska Ishockeyförbundet som finns över hela Sverige. Hockeyutrustning finns att låna för den som vill prova på ishockey.

Att ha ett seniorlag betyder otroligt mycket för en förening – de yngre behöver förebilder att se upp till. A-laget spelar i division 3 ”Hockeytrean Gästrikland” och slutade på en fjärdeplats när säsongen var över.

Samarbeten vid hemmamatcher

Föreningen samarbetar med flera aktörer för att öka intresset för a-lagets hemmamatcher. Bland annat kan den som ska se en hemmamatch på Ice Sport Arena beställa en hockeymacka på En liten sjökrog i Sörfjärden innan matchen.

Gällsta IK är kommunens enda hockeyförening och sponsringsviljan hos de lokala företagen är stor. Sponsring erbjuds på olika nivåer där den högsta är reklam på sargen eller en skylt på väggen inne i ishallen.

Projektbidrag till nytt omklädningsrum

Förra året fick föreningen projektbidrag av kommunen till ett nytt omklädningsrum. Föreningen köpte moduler av kommunen som omvandlades till omklädningsrum för hockeyskola och bortalag vid matcher. Här fick föreningen även sponsring genom medel och arbetstid.

Efter visning av ishall, omklädningsrum och maskinhall med aggregatet som förser underlaget i isen med kyla är ledningsutskottets ordförande Lars Hed imponerad.

– Här är tusentals timmars arbete nedlagt, det syns väl. Jag är imponerad över det engagemang som finns i föreningen.

Ingela Söderlind är ny på posten som kassör sedan ett år tillbaka. Hon är en engagerad person med åtaganden i flera föreningar och har under året jobbat med att strukturera upp olika funktioner i föreningen.

– Det är otroligt viktigt med en bra relation mellan kommun och föreningsliv. Vi uppskattar verkligen att ni tagit er tid att komma ut och hälsa på.

Gällsta IK besöktes den 2 mars 2023 av Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande, Lars Hed, ledningsutskottets ordförande, Helena Havela, handläggare och Andreas Mossnelid, fritidsutvecklare. Från Gällsta IK deltog Ingela Söderlind, kassör, Erik ”Ecka” Söderlind, sportchef och spelare i A-laget samt Niklas Granell, klubbchef och tränare.

Ola och Lars fick lite inspirerande tips av spelare från U12 som hade träning.

Tränare för kvällen var Peter Karlsson och Robert Lundwall som båda har barn som spelar i truppen.

Förra året fick föreningen projektbidrag av kommunen till ett nytt omklädningsrum. Föreningen köpte moduler av kommunen som omvandlades till omklädningsrum för hockeyskola och bortalag vid matcher.

För mer information

Helena Havela, handläggare
0652-360 15, helena.havela@nordanstig.se