MENY


Gul varning för snö och hårda vindar

Hårda vindar i vårt område och risk för ymnigt snöande från våra norra delar gör att SMHI nu går ut med dubbla gula varningar.

SMHI har utfärdat två gula varningar i vårt område inför helgen. För södra Bottenhavet varnas för hårda vindar med kulingstyrka och vindhastigheter upp till 17 sekundmeter. Blåsten som väntas tillta sent på fredag eftermiddag kan innebära risker för fritidsbåtar och små yrkesfartyg. Enligt prognosen avtar vindarna framåt lunchtid på söndag.

Den andra varningen handlar om snöfall från Hälsinglands nordliga delar och i kustlandet mot Umeå. SMHI talar om ihållande och tidvis ymnigt snöfall. Fram till lördag morgon väntas 10–15 centimeter nysnö. Snöfallet väntas vara som kraftigast under fredag kväll.

Räkna med att trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök. Begränsad framkomlighet kan förekomma på vägar som inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.

Risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar. Områden med luftburna elledningar kan påverkas och vid en temperatur nära noll grader ge störningar i el- och teleförsörjningen.

Läs mer på SMHI.se Länk till annan webbplats.

SMHI:s gula varning: Ett utropstecken på gul botten med en svart ring runt.