MENY


Vi står till tjänst när det passar dig bäst

Tillgänglighet är viktigt för oss. Därför satsar vi på att bygga ut vårt utbud av e-tjänster. Just nu erbjuder vi 59 stycken och fler kommer till hela tiden. Senast i raden är e-tjänst för orosanmälan.

Blanketter i all ära, men enklast och bäst är om du kan hantera ditt ärende direkt, utan att behöva leta frimärke och cykla till brevlådan. E-tjänster är bra både för morgonpigga och för nattugglor, du kan nämligen använda dem när det passar dig, sju dagar i veckan, dygnet runt.

Snabbare handläggning och beslut är andra fördelar när du slipper vänta på att posten levereras. Det är dessutom säkrare och dokumenten hamnar hos rätt handläggare direkt.

Brett utbud av e-tjänster

Vi gör det här för att kommunens service ska vara mer tillgänglig för fler. E-tjänster gör livet lite enklare helt enkelt. Du undertecknar ditt ärende med e-legitimation, till exempel Bank-id. För den som önskar finns fortfarande i många fall blanketter att ladda ner från vår webbplats.

Hittills finns 59 olika tjänster på nordanstig.se, för alltifrån bygglovsansökan till att delta i samordning av frivilliga initiativ för flyktningar från Ukraina. När du har hittat den rätta kan vi hjälpa till med borgerlig vigsel. Vi kan visserligen inte viga er digitalt, men ansökan och bokning gör du med e-tjänsten.

Orosanmälan för både barn och vuxna

Vår senaste är extra viktig; orosanmälan för barn och unga. Den används när du är orolig för att ett barn eller ungdom exempelvis riskerar ett beroende, missbruk eller att utsättas för våld i nära relation. Du behöver inte ha bevis. Det räcker att du misstänker någon form av missförhållande. Orosanmälan finns också för vuxna.

Vi lägger till nya e-tjänster hela tiden och vi är öppna för förslag. Vi kan förstås inte lova att just din idé blir en färdig e-tjänst. Däremot lovar vi att se över möjligheten. Förslag mejlas till kommun@nordanstig.se. Du kan också ringa till kommunens växel på 0652-360 00.

Här är några av våra mest använda e-tjänster just nu

  • Sjukanmälan av elev
  • Ändring av storlek på sopkärl
  • Tidrapportering – kontaktfamilj, kontaktperson, familjehem
  • Ekonomiskt bistånd

Du når våra e-tjänster här Länk till annan webbplats.
Här har vi samlat frågor och svar om våra e-tjänster Länk till annan webbplats.

Händer som pekar och skriver på en bärbar dator

För mer information

Morgan Norell, digitaliseringsstrateg
0652-361 15, morgan.norell@nordanstig.se