MENY


Polisanmälan efter incident på skola

Snöbollskastning slutade i filmad misshandel av elev. Händelsen på Bergsjö skola är polisanmäld och de filmande och misshandlande eleverna avstängda. Skolledningen ser allvarligt på det inträffade.

Strax innan onsdagens skolstart misshandlades en elev av några andra elever på Bergsjö skola. Det hela började med en snöboll och övergick i misshandel. Incidenten filmades och skickades vidare i två slutna snapchatt-grupper.

Den misshandlade togs omhand av skolpersonalen och vårdnadshavare kontaktades omedelbart. Eleven åkte under förmiddagen hem.

De elever som var inblandade i misshandeln och filmningen stängdes av med omedelbar verkan och deras vårdnadshavare kontaktades. Polisanmälan samt orosanmälan till socialtjänsten gjordes under dagen och en plan för återgång till skolan för de berörda eleverna tas nu fram.

Klasskamraterna till de avstängda eleverna informerades av rektorerna för att tydliggöra konsekvenserna av det inträffade. Skolledningen betonar att misshandel är allvarligt och att filmning på skolans område och spridning av filmen på sociala medier inte är tillåtet.

– Vi ser förstås allvarligt på händelsen och jobbar intensivt för att förebygga liknande händelser. Alla ska kunna känna sig trygga i skolan, säger rektor Anna Michiels, som också uppmanar föräldrar att prata med sina barn om vett och etikett på nätet och i sociala medier.

Kommunens grafiska våg på vit bakgrund med kommunens logotyp

För mer information

Anna Michiels, rektor
0652-367 16, anna.michiels@nordanstig.se

 

Susann Pettersson, biträdande rektor
0652-360 73, susann.pettersson@nordanstig.se