MENY


Nobelprisutdelning på Bergsjö skola

Idag fredagen den 9 december var det dags för den årliga Nobelprisutdelningen med trerätterslunch i Bergsjö skolas matsal. Nobelpriser delas ut på skolan varje år till elever i årskurs 8 och 9 för att lyfta fram goda prestationer.

Elever och lärare bjöds på trerätterslunch, underhållning och prisutdelning. Konferencier var Per Dahlström, kvalitetsansvarig i våra skolor och förskolor. Per berättade om Alfred Nobel, dynamiten och Alfred Nobels testamente som är bakgrunden till Nobelpriset. Han berättade också om olika pristagare och nyttan med deras forskning och bedrifter. I slutet av eftermiddagen fick även eleverna svara på en quiz om Alfred Nobel.

För underhållningen stod luciakören med elever från år 8 och 9 samt svenskaläraren Andreas Fahlcrantz.

Priser delades ut till elever för väl genomförda arbeten eller för goda insatser inom olika kategorier. Vinnarna fick ta emot 500 kronor och ett diplom som designats av skolans bildlärare Anja Tellin. Nordanstigs företagarförening bidrar med prispengarna. Ett nyinstiftat pris är Årets hederspris. Det är ett pris som delas ut när slutjuryn vill lyfta någon lite extra.

Bergsjö skolas rektor Anna Michels förklarar hur juryarbetet går till:
– Först är det lärarna som väljer tre nominerade elever inom varje kategori. Dessa är anonyma för en slutjury som utser en vinnare, så slutjuryn vet inte vem de väljer. Lärarna delger namnen på vinnarna i efterhand.

Nobelpristagare på Bergsjö skola 2022

Bild och form – Astrid Svensdotter

Slöjd och design – Bertil Henriksson

NO/teknik – Hamid Reza Hosseini

IT i undervisningen – Filip Marklund

Engelska – Aniso Abdi

Svenska – Astrid Svensdotter

Freds/kompispris – Filip Marklund

Hederspris – Birk-Vilding Sjöberg

Skolan anordnar sedan 2011 Nobelfesten i samarbete med Nordanstigs företagarförening och sponsorer både i och utanför kommunen.

Tack till årets sponsorer

  • ICA Bergsjöhallen
  • VASA bryggeri
  • Gradin Text & Bild
  • Nordanstigs Företagarförening

Maten tillagades av våra egna kockar och serverades av personal från Bergsjö skola. Så här såg menyn ut:

Förrätt: Toast med kallrökt lax

Varmrätt: Kycklingfile med beasås, klyftpotatis, sallad

Efterrätt: Pannacotta med blåbär

Porträttbild på sex ungdomar som fått Bergsjö skolas Nobelpriser.

Årets pristagare: Bertil Henriksson – slöjd & design, Hamid Reza Hosseini – NO/teknik, Filip Marklund – IT och freds/kompispris, Birk-Vilding Sjöberg – hederspris, Aniso Abdi – engelska, Astrid Svensdotter – bild & form och svenska.

För mer information

Anna Michiels, rektor
072-506 92 05, anna.michiels@nordanstig.se