MENY


Uppskattad julfest för nyinflyttade

Den första december var det julfest på Bergsjögården för nyinflyttade till kommunen. Över 70 personer hade tackat ja till inbjudan.

Kommunfullmäktiges nytillträdde ordförande Kent Hammarström, kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg och vice ordförande Lars Hed hälsade gästerna välkomna både till festen och Nordanstig. De berättade också att festen hölls i den lokal där kommunfullmäktige har sina sammanträden och uppmuntrade de nya kommuninvånarna att komma och lyssna som åhörare.

Två av gästerna var Stefan och Ylva Johansson Schyberg som flyttade med sina två barn från Stockholm till Hassela i mars.

– Nordanstig är landsbygd men ändå nära två städer. Det finns något för alla här: kultur, sport och friluftsliv. Det finns gott om plats i en vacker och rofylld miljö, säger Stefan Johansson Schyberg.

Mat och musik

För maten stod Parkhyddan som drivs av Therese Marcus. Det traditionella julbordet som också innehöll vegetariska alternativ var mycket uppskattat och tomten delade ut godis till barnen.

Musikunderhållningen stod Käcken och Garefors för med en blandad repertoar där julsånger och barnvisor också fick plats. Stämningen var god och det blev bitvis allsång när alla sjöng med.

För dem som ville prata med de förtroendevalda och ställa frågor fanns Kent Hammarström, Ola Wigg och Lars Hed tillgängliga under kvällen.

Julfest sedan 2002

Nordanstigs kommun har sedan 2002 med undantag för två år under pandemin bjudit nyinflyttade till kommunen på julfest. Under pandemiåren fick nyinflyttade istället ett presentkort på Ersk-Matsgården som de kunde nyttja under sommarsäsongen.

Trevligt att få gå på inflyttarfest tyckte Stefan och Ylva Johansson Schyberg och sonen Jouni 2 år. Femåriga Niloe ville inte vara med på bild.

För mer information

Barbro Björklund, kulturutvecklare
0652-360 16, barbro.bjorklund@nordanstig.se