MENY


Kulturpengar till unga och äldre

En del av de medel som finns kvar av årets kulturbudget kommer att användas till kulturaktiviteter inom skola och äldreomsorg innan årets slut. Det är pandemin som gjort att pengarna inte använts som planerat tidigare under året.

Kulturupplevelser för barn och unga ska samordnas på ett bra sätt mellan utbildningsverksamheten och kultur- och fritidsenheten enligt kulturstrategin 2021–2025. Därför kommer en del av kulturbudgeten i första hand att gå till aktiviteter för de elever som inte varit på utflykter eller evenemang det senaste året.

– Vi vill ge alla barn chansen att ta del av kultur, säger Hans-Åke Oxelhöjd, verksamhetschef. Flera kulturprojekt har inte blivit av på grund av pandemin och nu vill vi använda en del av de pengar vi har kvar till positiva upplevelser för barnen.

Under november åker eleverna i årskurs 5 (utom Bringstaskolan), 7 och 8 till Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Femmorna på Bringstaskolan gör en utflykt till vetenskapsmuseet Technicus i Härnösand och alla fyra- och femåringar i kommunens förskolor kommer att få se en teaterföreställning med Teater Skata i december.

I december planeras akustiska konserter för de boende på våra särskilda boenden i Bergsjö, Gnarp och Harmånger.

Biosalong med fördraget draperi.

Foto: Pixabay

För mer information

Hans-Åke Oxelhöjd, verksamhetschef Tillväxt och service

0652-361 68, hans-ake.oxelhojd@nordanstig.se