MENY


Frisk start för nya folkhälsosatsningen

Historiens första folkhälsodagar i Nordanstig är avklarade och med facit i hand kan vi konstatera att uppslutningen och responsen överträffade våra förväntningar. Ett stort tack till alla besökare, föreningar, organisationer och företagare för er insats!

Folkhälsodagarna inleddes med Äldredagen på fredagen. Många seniorer kom för att ta del av matnyttig information, umgänge och musik. De flesta av aktiviteterna förlades utomhus, i anslutning till Hagängsgårdens entré, för att inte riskera onödig smittspridning. Solen strålade under fredagen och med några korta undantag även under resten av helgen.

Parallellt med Äldredagen pågick också olika aktiviteter på våra skolor och förskolor. Allt från springlopp till tyngdlyftning, golf och fiske.

Lördagens samlade evenemang kring Gnarpsviljan bjöd på en mängd olika aktiviteter, bland annat ett eget område på tema funktionshinder. Att prova köra rullstol i hinderbanan var mycket populärt och många föreningar kopplade till olika funktionshinder fanns på plats med information.

– Vi är mäkta imponerade över uppslutningen under lördagen, vi fick åka till klubblokalen och hämta fler bågar! Det ska bli spännande att se effekten av detta, vi hoppas på flera nya ansikten i klubben framöver, säger Marie Högstedt från Stocka bågskytteklubb.

Att antalet besökare var överraskande stort märktes även hos föreningarna som sålde mat, efter lunchtid fanns inte en smula kvar hos någon av dem. Men till nästa gång vet vi, för en nästa gång lovar kommunchef Erik Hedlund att det blir.

– Absolut, detta arrangemang vill jag ska dyka upp varje år. Fantastiskt att se allt engagemang från både föreningar och besökare, jag är jättenöjd!

I bakgrunden ett dansande par på en scen, i förgrunden ett annat dansande par.

Ilsbobandet The Neighbours stod för musiken under lördagens festligheter i Gnarp. Dansklubben Glada Hudik visade upp både bugg och salsa och höll också buggskola för nybörjare.

En kvinna i vårdkläder står på en scen och sjunger.

Hemtjänstens Anna Garefors sjöng sin egenskrivna "Omsorgsvisan".

En person i färglada kläder sitter på huk och bjuder en liten flicka på glass.

Trolska skogens Tandfén, Aska Etter och Filijokus bjöd alla barnen på glass.

En flickas hand håller i en lite fisk i ett stadigt grepp, i bakgrunden skymtar en sjö.

Under fredagen fick alla kommunens skolbarn ägna sig åt olika friluftsaktiviteter, bland annat fiske.

Personer spelar innebandy i en sporthall.

Matchen mellan Hudik/Björkberg och FBC Sundsvall drog stor publik till Gnarpsviljan.

En man och en kvinna står i en entré till en byggnad- Bakom dem syns ett  ett blågult invigningsband.

Kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg och utbildningsutskottets ordförande Anette Nybom vid invigningen av nya förskolan i Gnarp.

Röda blommor i förgrunden och i bakgrunden skymtar människor och en rollator.

Äldredagen i Harmånger var både välbesökt och uppskattad.

Tre personer utklädda till sagofigurer sitter i baksätet i en polisbuss.

Lördagens konferencierer fick provsitta i polisbilen.

För mer information

Anna Maria Landewall Norfall, trygghets- och folkhälsostrateg
0652-362 14, anna-maria.landewall.norfall@nordanstig.se