MENY


Nu är vi 9 490 nordanstigare

Flera hälsingekommuner ökade sitt invånarantal vid halvårsskiftet. En av de största procentuella ökningarna finns i Nordanstig som också går mot strömmen med ett ovanligt och glädjande inslag.

Under första halvåret 2022 ökade invånarantalet i Nordanstig med tio personer till 9 490. Även Söderhamn och Ovanåker ökar med liknande procenttal, medan Bollnäs och Ljusdal tappar i befolkning. Hudiksvall ökade med två.

Statistiska centralbyrån, SCB:s, halvårsstatistik pekar på en annan glädjande nyhet. Nordanstig har som en av ganska få svenska kommuner – och den enda i Hälsingland och Sundsvallsregionen – ett födelseöverskott. Det har under året fötts fem fler än som avlidit.

Nordanstigs flyttnetto är minus tre personer under första halvåret. Det är ungefär i nivå med halvårsmätningen 2021. För hela 2021 hade Nordanstig däremot ett mycket stort flyttnetto – plus 40 personer. Förhoppningen är ett bättre flyttnetto för helåret. SCB väntas presentera den statistiken i februari 2023.

Kommuner i vårt samarbetsområde Sundsvallsregionen, minskar i befolkning, Undantagen är Sundsvall och Örnsköldsvik som ökade med 38 respektive 32 personer under första halvåret.

SCB:s befolkningsstatistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild av myllrande legofigurer i olika färger.

För mer information

Erik Hedlund, kommunchef
0652-360 89, erik.hedlund@nordanstig.se