MENY


Landshövdingen på promenad i häxans skog

Landshövding Per Bill är ute på en kommunturné i länet och nu har turen kommit till Nordanstig. På fredagsmorgonen gick besöket till Trolska skogen där kommunledning och skogsinvånare mötte upp.

– Som landshövding har jag ett uppdrag att främja utvecklingen i länet. Varje år försöker jag besöka mina tio kommuner, för att hälsa på kommunledningen och höra vad som är på gång. Det är viktigt att komma ut och se vad som händer i de olika delarna av regionen, berättar Per Bill, landshövding i Gävleborgs län.

Med på promenaden var kommunchef Erik Hedlund.

– Vi har pratat om våra utmaningar att utvecklas i landsbygden och fokus har legat på skola och välfärd. Vi står inför en del utmaningar och det är viktigt att få input och kunna samarbeta med andra, säger Erik Hedlund.

Regionen har värdefulla resurser som ska tas tillvara.

– Det är viktigt att förstå att varje kommun i länet har sina unika möjligheter och utmaningar. Storstadsregioner har sina fördelar och nackdelar och landsbygdsregioner ställs inför andra frågor. Helheten blir bra när de olika pusselbitarna passas ihop, säger Per Bill.

Trolska skogen öppnar för säsongen först 26 juni så området är fortfarande under skapande. Det undgick dock inte den nyfikna häxan Aska Etter att det var besök i skogen så hon kom förbi för att säga hej och bjöd in till fika. Hon erbjöd även besökarna att hjälpa till med tandborstningen på draken.

Personporträtt vid skylt i Trolska skogen. Personer i bild:Erik Hedlund, kommunchef, Per Bill, landshövding Gävleborg, Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande, Eva Engström, kommunsekreterare och Sofia Edelbrock, ledningskoordinator Länsstyrelsen Gävleborg.

Med på promenaden i Trolska skogen var Erik Hedlund, kommunchef, Per Bill, landshövding Gävleborg, Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande, Eva Engström, kommunsekreterare och Sofia Edelbrock, ledningskoordinator Länsstyrelsen Gävleborg.