MENY


Full aktivitet på dagliga verksamheten Paletten

Efter begränsningar och nedstängningar på grund av pandemin är nu våra dagliga verksamheter igång igen. På Paletten har det firats med smörgåstårta för att verksamheten är igång fullt ut igen.

Paletten i Bergsjö är en daglig verksamhet med sysselsättning för funktionshindrade. Där utförs arbete åt olika företag och brukarna sysslar med olika typer av hantverk och musik. Verksamheten har begränsats under pandemin men från 13 juni så kör den fullt ut igen.

Nu får alla äntligen komma tillbaka till arbetet på sina inplanerade arbetsdagar. Några har sina gamla dagar och en del har fått nya. Alla är informerade och verksamhetsresor är beställda, berättar enhetschef Susanne Pettersson.

Tiden har utnyttjats till fortbildning

Även verksamheten Koalan, som är ett korttidsboende för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, har varit begränsad. Under tiden har personalen utbildats i TAKK (tecken som stöd) samt pratat mycket om bildstöd. Stödpedagog Kate Madsen Anderson och habiliteringspersonal Jeanette Lindgren-Norling har stått för den uppskattade utbildningen.

Alla har rätt till kommunikation utifrån sin egen förmåga. Tecken som stöd ökar förståelsen i det som sägs och ger möjlighet till den som inte har tal att göra sig förstådd. Under hösten fortsätter vi utbilda personal på Paletten och inom övriga LSS-verksamheter, berättar Kate.

Daglig verksamhet | Nordanstig Länk till annan webbplats.

(alt=””)

För mer information

Susanne Pettersson, enhetschef

0652-363 17, susanne.pettersson@nordanstig.se