MENY


Inspirationskväll om odling på kommunal mark

Välkommen till en inspirerande kväll om hur odling på kommunal mark kan gå till. Nordanstigs, Ljusdals och Hudiksvalls kommuner kan erbjuda invånare odlingsmark och vill uppmuntra till mer odling, för både självförsörjning och försäljning.

Mötet riktar sig till dig som är intresserad av att odla på kommunens mark, men även du som är
intresserad av hur en kommunal verksamhet kan jobba med stadsnära odling är välkommen att delta. Ta del av goda exempel från andra kommuner och diskutera hur vi bygger upp en långsiktig och levande odling i Nordanstig, Ljusdal och Hudiksvalls kommuner.

Datum och tid: 10 maj kl. 17.00 – 19.00
Plats: Digitalt via Teams.

Innehåll

  • Representanter från Nordanstig, Ljusdal och Hudiksvall presenterar vilka möjligheter som finns för att odla på kommunernas mark.
  • Therese Westlén, erfaren grönsaksodlare, berättar om olika sätt att organisera sig kring odling. Hon lyfter exempel från andra kommuner runt om i landet och det nätverk som hon har utvecklat tillsammans med andra småskaliga odlare.
  • Helena Brusell berättar om kollektivodlingen som finns i Jättendal.
  • Diskussion i smågrupper uppdelat per kommun.

Anmälan

Skriv ett mejl till rebecka.wikstrom@lansstyrelsen.se eller ring 010-225 1470. Ange vilken kommun du är bosatt i. Sista anmälningsdag är den 9 maj.

Bilden visar en salladsodling.

Foto: Pixabay

För mer information

Anna Hesselgren Heijbel, miljö- och klimatstrateg

0652-362 84, anna.hesselgren-heijbel@nordanstig.se