MENY


Nu kan du återvinna kuvert

Från årsskiftet lämnas kuvert till återvinningen och sorteras som returpapper. Anledningen till att kuverten nu kan återvinnas beror på att returpappret skickas till en annan typ av återvinningsanläggning.

Så här sorteras kuvert: Papperskuvert, både med och utan fönster, sorteras som tidningar. Vadderade kuvert sorteras som pappersförpackningar.

Återvinn gärna alla pappersförpackningar

Övrigt papper som sorteras som tidningar: dagstidningar, kataloger, reklamblad, kvitton, rit- och skrivblock och pocketböcker. Häftklamrar, spiraler och liknande behöver du inte ta bort från tidningar eller block. De avskiljs med magneter och skickas till metallåtervinning.

Övrigt papper som sorteras som pappersförpackningar: mjölkpaket, äggkartonger, presentpapper, kartonger samt bärkassar av papper. Du behöver inte diska ur förpackningarna. Det räcker att du tömmer ur dem. Stora kartonger av wellpapp lämnas enklast på en återvinningscentral.

OBS: Post-it lappar slänger du i soppåsen.

Sorteringsguiden ger dig svar på vad du sorterar var: Sorteringsguide - Avfall Hälsingland (avfallhalsingland.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer om avfall och återvinning: nordanstig.se/avfall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Porträttbild Jimmy Nilsson.

Jimmy Nilsson, enhetschef för avfall och återvinning, ser gärna att även kuvert nu lämnas till återvinning.

För mer information

Avfall och återvinning, telefontid måndag–fredag klockan 9.00–12.00

0652-361 86, 361 84