MENY


Fritids för alla – men ingen undervisning

För att föräldrar ska kunna gå och jobba öppnas fritids för alla barn på Lönnbergsskolan. Undervisningen på skolan hålls dock stängd ytterligare några dagar.

Från och med onsdag till och med fredag den här veckan hålls skolbarnomsorgen – eller fritids, på Lönnbergsskolan öppen mellan klockan 8 och 17 för alla barn upp till år 3.

– Vi gör det här för att Lönnbergsskolans vårdnadshavare ska kunna gå och arbeta, säger utbildningschef Thomas Larsson.

Följer inte karantänsreglerna

Undervisningen på skolan är fortsatt stängd, men alla Lönnbergsbarn, även de som normalt sett inte har fritids, är välkomna under förutsättning att de är friska och symtomfria. Under de här dagarna finns ingen skolskjuts igång. Vårdnadshavare ansvarar själva för transport till och från Lönnbergsskolan.

Målsättningen är fortsatt att starta undervisningen vid Lönnbergsskolan på måndag 7 februari, men smittläget avgör. Träningsklassens undervisning pågår som vanligt.

Runt om i vår kommun finns många förskolor. Mycket talar för att covidsmittan drivs av barn och unga.

– Tyvärr ser vi en del brott mot karantänsreglerna i förskolan. Barn skickas till förskolan trots att äldre syskon är hemma med covid, säger Thomas Larsson. Det gör det svårt att bryta smittkedjorna.

"Tufft bemanningsläge"

Alla som bor med någon som har covid-19 ska stanna hemma i fem dagar räknat från den dag som personen fick symtom. Det gäller även den som är utan symtom.

Vår tidigare vädjan till vårdnadshavare med så kallade 15-timmarsbarn om att i möjligaste mån hålla dem hemma gäller ännu.

– Personalen i förskolan jobbar hårt i ett tufft bemanningsläge. Har du möjlighet att hålla barnet hemma underlättar du för både personalen och för de barn som behöver vara på plats.

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

  • Stanna hemma vid minsta symtom
  • Testa ditt skolbarn vid symtom (prioriterad grupp för snabbare återgång till skolan)
  • Tvätta händerna ofta och noga
  • Håll avstånd till andra
  • Överväg att vaccinera dig och ditt barn (från 12 år)
Närbild på färgglada krokar som elever snickrat.

För mer information

Thomas Larsson, utbildningschef
0652-361 13, thomas.larsson@nordanstig.se