MENY


Stocka Korpklubb utvecklar Stocka

Stocka Korpklubb bildades redan 1958. Syftet har alltid varit att främja hälsa och gemenskap och nu driver föreningen ett större projekt som ska få Stockaborna att må bra genom både rörelse och sociala aktiviteter.

Projektet handlar om att utveckla området som kallas Slätta nära butiken Kajutan. Innan projektet startade delade föreningen ut en enkät till Stockaborna där de fick svara på vilka önskemål de hade för att utveckla Stocka centrum. Många svarade att de önskade att det fanns fler möjligheter till aktiviteter och även trygghet i form av mer belysning.

Projektbidrag till markarbeten

2022 fick föreningen projektbidrag till markarbeten som behöver göras på platsen för att undvika stora översvämningar vid vårflod och stora regnmängder. Steg två är att bygga ett utegym och en äventyrsbana för barn, och att fräscha upp minigolfbanan. En grillplats kan det också bli.

– Vi vill bidra till ett fysiskt välmående genom skidspår, skridskoplan och utvecklingen på Slätta, säger John Palm som är ordförande i föreningen. Han är uppvuxen i Stocka, men bodde i Umeå och Stockholm innan han valde att flytta tillbaka till Stocka när familjen började bli större.

John trycker på att utvecklingen av Slätta är ett socialt projekt.

– Det ska vara en plats man naturligt dras till och träffar människor. Det i sin tur skapar både sociala band och en ökad trygghet i samhället när vi lär känna varandra mer.

Stöd av lokala entreprenörer

Föreningen är också med och arrangerar midsommarfirande och tipsrundor. Sex personer är aktiva i föreningen och de får bra stöttning av lokala entreprenörer. Ett exempel var när Engmans Kapell skulle spela vid Kajutan i somras, då hjälptes man åt att bygga en stor scen på hjul.

Stocka Korpklubb besöktes den 6 december 2023 av Helena Havela, handläggare, Andreas Högdahl, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande och Yngve Nilsson, förtroendevald.

Ett inhägnat område med grus och några träd.

Stocka Korpklubb driver ett projekt för att utveckla området Slätta. Foto: John Palm

För mer information

Helena Havela, handläggare

0652-360 15, helena.havela@nordanstig.se