MENY


Kulturstjärnan en aktiv träffpunkt

Under livsmedelsbutiken i Gnarp händer det saker. Där huserar nämligen föreningen Kulturstjärnan som ordnar olika aktiviteter för barn och ungdomar, men även för vuxna.

Kulturstjärnan bildades i början av 2000-talet och har sedan dess arrangerat många olika aktiviteter, som till exempel konserter, ungdomsdiskon, brädspelskvällar, judoträning och musikkafé.

Många olika aktiviteter

Föreningen har sin lokal i källaren under ICA-butiken i Gnarp. Där finns ett kafé, biljardbord, gym, en scen, en liten biograf, en golfsimulator, en bågskyttebana med mera.

Både lokala talanger och mer kända artister, som till exempel The Animals, har framträtt på scenen. Lokala band och artister som inte har egen replokal kan repa på Kulturstjärnan. Punk- och metalbandet The Kristet Utseende, med rötterna Gnarp, har repat och spelat i Kulturstjärnans lokaler.

Populär ungdomsgård

Under perioder har det även varit ungdomsgård i lokalen, en verksamhet som pausades under pandemin. Under våren 2022 tog Kent Hammarström och Magnus Stark initiativ till att starta upp ungdomsgården igen.

-Ungdomarna vill ha någonstans att vara och hos oss finns mycket som de kan göra tillsammans, säger Kent Hammarström och Magnus Stark.

Idag finns ungefär femton aktiva föräldrar som håller ungdomsgården öppen på fredagkvällar. Målgruppen är ungdomar i mellanstadie- och högstadieåldern. Intresset är stort och även ungdomar från andra delar av kommunen, har hittat till ”Kultis”.

-Det bästa med Kulturstjärnan är att träffa nya kompisar, berättar ungdomarna Filipa Finnström och Othilia Lindh som var två av de ungefär trettio ungdomar som var på plats vid vårt besök.

Kulturstjärnan besöktes den 28 april 2023 av Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande, och Andreas Högdahl, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande, samt Andreas Mossnelid, fritidsutvecklare, och Helena Havela, handläggare Kultur och fritid. Från Kulturstjärnan deltog Kent Hammarström och Magnus Stark.

Ungdomar spelar biljard och några tittar på.

Ungdomarna trivs på "Kultis", från vänster Neo Magnusson, Milan Rosén, Simon Johnsson, Othilia Lindh och Filipa Finnström.

För mer information

Helena Havela, handläggare
0652-360 15, helena.havela@nordanstig.se