Utbildning och sommarpraktik för ungdomar – sök genom din förening

OBS! INSTÄLLT PGA. FÖR LITET INTRESSE

I sommar erbjuder vi och Gävleborgs idrottsförbund/SISU idrottsutbildarna utbildning i rörelseförståelse och en arvoderad sommarpraktik. Under praktiken arrangerar ungdomarna fysiska aktiviteter på kommunens sommaröppna fritids. Ungdomar som går i sjuan eller är högst 17 år och bor i Nordanstig kan söka genom sin förening.

Ungdomarna kommer att leda aktiviteter två till tre tillfällen per vecka på fritids i Hassela, Bergsjö, Ilsbo, Gnarp och Harmånger under perioden 19 juni–5 juli. Mellan 10–15 ungdomar antas och får ett timarvode för de uppdrag de utför och för utbildningen de går. Arvodet betalas ut genom den förening som skickat in ansökan.

Både utbildningen och praktiken finansieras med sommarlovsmedel från Socialstyrelsen.

– Vår förhoppning är att föreningarna ska få tillbaka ungdomar som är mer rustade och mer motiverade till att vara ledare i sin förening, säger Andreas Mossnelid som är fritidsutvecklare. Och så hoppas vi förstås att det blir riktigt roliga dagar för barnen på våra sommaröppna fritids!

Vem kan söka?

Ungdomar som går i sjuan eller är högst 17 år kan söka. Om det kommer in många ansökningar kommer ungdomar i årskurs sju och åtta som inte kan söka kommunens feriearbete att ha förtur. Det krävs ingen tidigare ledarerfarenhet för att söka.

– Tidigare ledarerfarenhet behövs inte, men man ska känna sig trygg och våga prova rollen som aktivitetsledare för yngre barn, säger Andreas Mossnelid. Det är ungdomarna som leder aktiviteterna, men personal på fritids kommer att vara närvarande och ha ansvaret för barngruppen.

Anmälan skickas in av den sökandes förening senast den 20 maj 2019 till andreas.mossnelid@nordanstig.se.

I anmälan anges:

• Föreningens namn, kontaktperson, e-postadress och telefonnummer.
  • Ungdomens namn, ålder, bostadsort, e-postadress och telefonnummer.

Viktiga datum

20 maj Ungdomar i Nordanstig ansöker om att delta genom sin förening

24 maj Antagningsbesked

17–18 juni Utbildning i rörelseförståelse och planering av aktiviteter

19 juni–5 juli Aktiviteter ordnas på kommunens sommaröppna fritids.

Fritidsutvecklare

Andreas Mossnelid