Lokalt aktivitetsstöd

Har din förening verksamhet för barn och ungdomar upp till 25 år? Då kan ni ansöka om lokalt aktivitetsstöd två gånger per år, med sista ansökningsdag 25 februari och 25 augusti.

Vem kan söka?

Lokalt aktivitetsstöd kan sökas av ideella föreningar med verksamhet för barn och ungdomar upp till och med 25 år i Nordanstig.

Hur ansöker vi?

Den förening som är ansluten till ett riksidrottsförbund och ansöker via idrottonline behöver inte göra något i vårt system – det förs över till oss automatiskt. För att detta ska fungera behöver föreningen göra följande två steg i idrottonline

  • skapa en kommunfil i samband med sin ansökan i idrottonline
  • godkänna att kommunen kan hämta kommunfilen automatiskt.

Föreningen ska komma ihåg att även registrera de deltagare som är utanför det statliga stödets åldersgrupper (7–20 år) eftersom vårt kommunala stöd ges till deltagare mellan 0–25 år. Då följer alla med till kommunens tjänst. Ledare mellan 0 – 25 räknas om deltagare i det kommunala stödet.

Den förening som inte är ansluten till ett riksidrottsförbund och vill söka kommunalt stöd ska fylla i sin närvaro i vårt system, e-serve. Kontakta Helena eller Andreas, så hjälps vi åt med registreringen.

Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

  • 25 augusti för aktiviteter mellan 1 januari och 30 juni, och
  • 25 februari för aktiviteter mellan 1 juli och 31 december.

Vad händer sen?

Senast femton arbetsdagar efter sista ansökningsdag kommer vi att meddela er vårt beslut. Beslut om beviljande eller avslag meddelas per post. Varje sammankomst berättigar till 70 kr aktivitetsstöd, därutöver sker en procentuellt likvärdig tilldelning mellan er och andra sökande föreningar, utifrån antalet deltagartillfällen.

När får vi pengarna?

Efter beslut om beviljat aktivitetsstöd, kommer utbetalning att ske inom fem arbetsdagar. Bidraget kan återkrävas vid oriktigheter i ansökan.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill bolla en ansökan!

Utöver det lokala aktivitetsstödet kan även ett statligt stöd sökas från Riksidrottsförbundet. För mer information se riksidrottsförbundets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
Porträttbild på Helena Havela

Handläggare

Helena Havela

0652-360 15

Skicka ett meddelande till

Porträttbild på Andreas Mossnelid

Fritidsutvecklare

Andreas Mossnelid

070-578 31 40

Skicka ett meddelande till