Bidrag till ungdomsinitiativ

Är du mellan 13-25 år och har en idé som du vill förverkliga tillsammans med andra ungdomar i Nordanstigs kommun? Då kan du söka kommunstyrelsens bidrag till ungdomsinitiativ!

Hur funkar det?

För att beviljas bidrag

till ungdomsinitiativ måste genomförandet av din idé vara ett drogfritt och offentligt arrangemang, d.v.s. öppet för alla ungdomar som vill delta. Initiativet ska ses som ett evenemang och inte regelrätta investeringar. Dessutom beviljas bara bidrag till ungdomar mellan 13–25 år, som bor i Nordanstigs kommun.

Du kan ansöka om upp till 15 000 kronor i bidrag

men ju mindre summa du söker desto större chans har du att din ansökan beviljas. Om du är yngre än 18 år, så måste du ha en vuxen medsökande. Den medsökande är i så fall ansvarig mot kommunen, och då är det viktigt att ni båda skriver under ansökan innan ni skickar in den. Räkna sedan med en handläggningstid på mellan 5–10 arbetsdagar.

När din ansökan har handlagts

meddelar vi dig per telefon och eller post om du har beviljats bidraget eller inte. Om bidraget har beviljats så betalas pengarna ut inom fem arbetsdagar ut till kontot som du har angivit i ansökan. Därefter är det fritt fram att genomföra din idé, men var noga med att spara alla kvitton och fakturor!

Senast en månad efter genomförandet

vill vi ha in en skriftlig redovisning av hur genomförandet av ditt initiativ gick. Den ska innehålla en redovisning av deltagandet och en ekonomisk redovisning med kvitton. Här hittar du redovisningsblankett, ansökningsblankett och exempel på hur du fyller i

Blanketter

Kontakt

Brå-, folkhälso- och ANDT samordnare

Christin Hübenette

0652-362 14

073-275 54 95

Skicka ett meddelande till

Fritidsutvecklare

Andreas Mossnelid

070-578 31 40

Skicka ett meddelande till