MENY

Välkommen till HelGebibliotekens filmfest

Filmströmmar är en länsövergripande filmfest som pågår mellan 31 oktober till 11 november. Det sker olika former av filmaktiviteter runt om i länet. På våra bibliotek visas till exempel lokala filmer.

Film har under åren utvecklats genom möjligheter att berätta på nya sätt. Följ med Filmströmmar på en tidsresa mellan svartvita minnen av platser, tecknade berättelser, magiska världar och framtidsscenarion.

Årets tema är Rörelse; vi rör oss genom tid och rum, nutid och historia och mot framtiden, mellan biblioteken och biograferna och in i digitala rum.

Filmströmmar arrangeras med hjälp av HelGebibliotekens filmprojekt – Mer film på biblioteken, med stöd från Kulturrådet.

Filmströmmar på HelGebiblioteken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Två filmer om fäbodliv

Gnarps bibliotek
8 november klockan 13.00–15.00 och 16.00–19.00

Vi visar två lokala filmer om fäbodliv rullande under öppettiden: Boföring till Åsvallen och Levande fäbod.
- Boföring till Åsvallen handlar om kosläpp, boföring och en kyrksöndag på vallen med Familjen Åhs. Film från 1950–talet av Sture Wallner.
- Levande fäbod handlar om boföring och livet på Hjorstavallen med Pher Backström. Film från 2000 av Sven Gösta Johansson och Roger Wester.

Film om Mellanfjärden, med eftersnack

Harmångers bibliotek
9 november klockan 15.00

Vi visar ”Mellanfjärden, ett fiskeläge vid hälsingekusten”. Film från 1977 av Erik Eriksson. Filmen är 50 minuter lång. Efter filmen finns möjlighet att stanna kvar och samtala om filmens innehåll och hur det ser ut med fisket idag.
Föranmälan behövs, 0652–303 51, harmanger.bibliotek@nordanstig.se

Film om midsommarafton i Hassela

Hassela bibliotek
10 november klockan 14.30–18.30

Vi visar filmen ”Midsommarafton i Hassela 1973” av Erik Eriksson. Filmen är cirka elva minuter lång och visas om och om igen under öppettiden.

För mer information kontakta

Bergsjö bibliotek
0652-362 00

(alt=””)