MENY

Lästips på internationella kvinnodagen

Den 8 mars är det den internationella kvinnodagen – en bra anledning att tipsa om några riktigt bra böcker av kvinnliga författare.

Inger Edelfeldt: Kläderna

Novellsamling om identitet och relationer ur kvinnligt perspektiv. Inger Edelfeldt är en produktiv svensk författare, verksam sedan 1980-talet. Hon skriver både för barn, ungdomar och vuxna.

Birgitta Bergin: Holländarna

Familjedrama som sträcker sig över tre tidsperioder. Birgitta Bergin är en svensk författare som skrivit flera romaner de senaste åtta åren.

En annan historia. Femtioen skribenter har valt varsin kvinna att porträttera

Deras gemensamma nämnare är att alla har upplevt hur det är att inte vara man i en värld främst byggd av män, för män. Det är en bok med berättelser om människor vi bör minnas.

Rose Lagercrantz: Livet enligt Dunne

Barnbok om Dunnes första sommarlov. Rose Lagercrantz är en produktiv svensk författare, verksam sedan 1980-talet. Hon skriver mest för barn och ungdom.

Moni Nilsson: Semlan och Gordon

Pappan med de stora skorna. Barnbok om Semlan som är snart 13 år. Hur det är att ha skilda föräldrar och en killkompis till bästis. Moni Nilsson är en svensk författare som skrivit barn- och ungdomsböcker sedan 1990-talet.

För mer information kontakta

Bergsjö bibliotek
0652-362 00